Večernji list - Hrvatska

Bojan Bogdanović sjajno “svira taj džez”

Najbolji hrvatski košarkaš pogodio tricu za pobjedu svog Utaha nad Milwaukeej­em (103:100) u koju je Mostarac ugradio i 33 koša

- Dražen Brajdić

Prvih osam utakmica još mlade NBA sezone, koja bi mu mogla biti najbolja u karijeri, najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović okrunio je tricom sa zvukom sirene za pobjedu svojeg Utah Jazza protiv “srndaća” iz Milwaukeej­a (103:100).

A bila je to pobjeda “džezista” i nad drugim velikim favoritom Istočne konferenci­je nakon one protiv Philadelph­ia 76ersa kojoj je Bojan pridonio s 20 koševa, šest skokova i pet asistencij­a.

Znao je da će lopta ući u koš Ova pobjedonos­na trica bila je Bojanov 33. koš na utakmici čiji je bio najbolji strijelac i u kojoj je “svirao svoj najbolji džez”, a prvi put ove sezone dogodilo mu se to da je otišao na više od 30. Sacramentu je zabio 26, Phoenixu 29, a trenutačno je na najvišem prosjeku karijere od 21,3 koša po nastupu.

Na 100:100 imali su “džezisti” samo 1,3 sekunde za posljednji napad, a izveli su ga tako da je Joe Ingles iz auta dodao loptu u lijevi kut igrališta u ruke Bojanu koji je kazao:

– Čim sam ispustio loptu, osjećao sam da će ući.

Čini se da je taj osjećaj imao i dodavač Ingles koji je počeo dizati ruke još na pola puta lopte prema košu. Inače, do ova se akcija dogodila tako da je Bojan zamolio trenera Quina Snydera da promijeni svoj prvotni plan da pri izvođenju lopte Mike Conley bude u tom kutu iz kojeg je Hrvat zabio pobjedonos­nu tricu. Conley se tome nije usprotivio, a ni trener Snyder koji je u tom posljednje­m time-outu amenovao želju svojih igrača.

– I zbog toga je Quin sjajan trener. On sluša svoje igrače, jer mi smo na terenu i mi smo realizator­i. Okružen sam sjajnom skupinom nesebičnih igrača, a Quin zna kako staviti igrača u sustav igre s puno napadačkih setova, što za mene u drugim timovima nije bio slučaj i zato se ovdje jako dobro osjećam – kazao je Bogdanović koji je prije Utah Jazza igrao za Brooklyn, Washington i Indianu.

– Bojan pokazuje košarkaško­m svijetu što može učiniti, a puno ljudi ni ne zna da je on tako dobar – istaknuo je razigravač Jazza Mike Conley.

Ovacije za sjajan šut

Nakon što su se njegovi suigrači zaletjeli u njega i nakon što su ga ritualno zalili energetski­m pićem, Bojan je doživio “standing ovation” navijača Utah Jazza. – Bez obzira na to što sam zabio koš za pobjedu, iznenadile su me te ovacije. Bila je to atmosfera kao u doigravanj­u i sjajno je to imati svaku domaću utakmicu. Imao sam ja sjajnu publiku u Indiani, no ovo je vjerojatno najbolja publika

• u NBA ligi.

Rukometaši PPD Zagreba danas u Celju (17 sati) protiv Pivovarne Laško igraju susret 7. kola elitne skupine A Lige prvaka. Za oba kluba utakmica je jako važna jer riječ je o izravnom dvoboju za plasman na šesto mjesto u skupini koje vodi u osminu finala.

– Možda Celjani imaju kvalitetni­ju klupu, ali mi danas idemo po prvu pojedu u Ligi prvaka ove sezone – rekao je Veselin Vujović, trener „plinara“. Zanimljivo je da su zagrebaši posljednji put pobijedili u Celju baš dok je na klupi sjedio Vujović. Bilo je to 2016. godine, a „plinari“su slavili s 21:20. Iako su prošle samo tri godine od tog susreta, nijedan igrač PPD Zagreba s te utakmice danas nije u rosteru.

– Što reći na taj podatak? Klub u skorijoj budućnosti jednostavn­o mora pronaći način da zadrži najbolje igrače barem tri, četiri godine. Ne smije se više dogoditi da nam Zlatko Horvat mora gotovo cijelu sezonu igrati na mjestu desnog vanjskog pucača, a cijeli život igra na krilu – istaknuo je Vujović. U Celju sigurno neće igrati ozlijeđeni Božić Pavletić i Luka Mrakovčić, a zbog problema s laktom upitan je i Slovenac Špende.

STOLNI TENIS

ITTF turnir Mađarska Open – juniori, pojedinačn­o, 3. kolo:

Ban – Gutierrez (Špa) 2:4; parovi, četvrtfina­le: Strumper/Wetzel (Nje) – Ban/Degros (Hrv/Bel) 3:2; ekipno: Hrvatska – Srbija 3:1, Hrvatska – Austrija 3:0, Hrvatska – Italija 3:0;

juniorke, parovi – četvrtfina­le:

Chuan-Ting (Tpe) – Arapović/ Zaderova (Hrv/Češ) 3:0; ekipno: Hrvatska – Francuska 0:3, Hrvatska – Poljska 1:3, Hrvatska – Italija 2:3

PLIVANJE

Tradiciona­lni, 47. Miting Mladosti održat će se u subotu i nedjelju na bazenu uz Savu u Zagrebu. Glavna zvijezda bit će mladi splitski plivač Franko Grgić, dvostruki svjetski juniorski prvak, no on neće plivati u svojim disciplina­ma na 800 i 1500 metara.

TENIS

ITF Futures tenisača u Monastiru (Tunis), četvrtfina­le: Pecotić (Hrv) – Kijametovi­ć (BiH) 4:6, 6:2, 6:0;

ITF turnir tenisačica u Heraklionu (Grčka), četvrtfina­le: Lys (Njem) – Primorac (Hrv) 6:2, 6:7 (5), 6:4. Istarska županija u pregovorim­a je s ATP-om oko organizaci­je veteransko­g turnira. Termin još nije dogovoren, ali veliki su izgledi da u Areni već sljedeće godine ugostimo J. McEnroea, Moyu, Beckera... (af)

VATERPOLO

Liga prvaka: Jadran (Split) – Jug 12:11. Najviše pogodaka za domaćina postigli su Visković i Dužević – po tri. (af)

 ??  ?? UTAH je slavio Bogdanović­a, ali i pobjedu
UTAH je slavio Bogdanović­a, ali i pobjedu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia