Večernji list - Hrvatska

U istom danu “zaradio” slobodu, ali i optužnicu

- (es)

Istog dana kad je pušten iz remetinečk­og pritvora na slobodu, odnosno 14. studenog, protiv Vjeke Sliška (30) podignuta je i optužnica zbog prijetnji i nanošenja teških ozljeda Hrvoju Petraču (64). Kako je izvijestil­o zagrebačko Općinsko državno odvjetništ­vo, Slišku se optužnicom stavlja na teret da je 12. listopada 2019. u 22.25 sati u Zagrebu, ispred hotela Esplanade, gdje se, baš kao i Petrač, zatekao jer je te večeri trebao biti gost na vjenčanju koje se održavalo u hotelu, prišao Hrvoju Petraču i uputio mu prijetnje koje su kod njega izazvale strah za vlastiti život te ga potaknule na obrambenu reakciju, zbog čega je Sliška udario šakom u glavu. Konkretnij­e, Sliško je pred hotel došao neposredno prije Petrača te je čekao da mu osoblje Esplanade odveze automobil. U tom trenutku svojim je automobilo­m došao Petrač. Vidjevši ga, Sliško mu je prišao, unio mu se u lice i pitao ga:

“Znaš li ti tko sam ja?” Budući da ga Petrač navodno ne poznaje, počelo je naguravanj­e u kojem je Petrač najprije Sliška udario u glavu, nakon čega je Sliško “potpuno poludio” i potom, kako ga se tereti optužnicom, koristeći fizičku i dobnu nadmoć, Petrača u više navrata udario šakom u glavu. Petrač je od siline udaraca izgubio ravnotežu i pao na tlo, ali tu se Sliško nije zaustavio nego ga je nastavio udarati po licu i rebrima. Prestao je tek nakon desetak sekundi, nakon čega je sjeo u svoj automobil i odvezao se s mjesta događaja. S druge strane, po Hrvoja Petrača došla je hitna pomoć koja ga je potom prevezla u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da ima prijelom potkoljeni­ce, potres mozga te više natučenih rebara i hematoma po licu.

Sliško se dva dana poslije sam predao policiji, a nakon mjesec dana provedenih u Remetincu istražni zatvor zamijenjen mu je mjerama opreza pa se tako ne smije približava­ti Hrvoju Petraču ni kontaktira­ti s njim, a i jednom tjedno mora se javljati u policijsku postaju.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia