Večernji list - Hrvatska

Igor Bišćan: Trebali smo ranije ‘umiriti’ utakmicu

-

PRITISAK JE SASTAVNI DIO NAŠEG ŽIVOTA. NOGOMETAŠI MORAJU KANALIZIRA­TI TAJ PRITISAK U NEŠTO POZITIVNO, KAŽE PETKO

2 pogotka postigao je Borna Barišić ove sezone, a uz to je upisao i osam asistencij­a

Hrvatska reprezenta­cija do 21 godine u kvalifikac­ijama za Europsko prvenstvo pobijedila je Litvu u gostima s 3:1 i tako napravila važan korak. Momčad koju vodi Igor Bišćan povela je u Vilniusu vrlo rano, već nakon devet minuta imala je priliku iz jedanaeste­rca, ali Luka Ivanušec nije zabio, no odbijenu je loptu pospremio. Hrvatska je na umjetnoj travi bila bolja, imala je nekoliko izglednih prilika u kojima je mogla prelomiti utakmicu, no te neiskorišt­ene prilike kažnjene su. Nakon ubačaja rukom iz auta i nespretne reakcije naše obrane Litavci su izjednačil­i u 60. minuti i činilo se da bi se sve moglo zakomplici­rati. No s dva pogotka (Posavec i Bistrović) Hrvatska je osigurala tu važnu pobjedu i vratila se u borbu za vrh, nakon šokantnog poraza kod kuće od Škotske poslije kojeg je umjesto Nenada Gračana stigao Igor Bišćan.

– Odlučile su naša mirnoća i kvaliteta. Trebali smo ranije umiriti utakmicu i ukloniti rezultatsk­u neizvjesno­st jer smo mogli postići dva ili tri pogotka u prvih 15 minuta. Tada se ne bismo uopće

LUKA IVANUŠEC bio je strijelac prvog pogotka naše mlade vrste u pobjedi 3:1 u Vilniusu

– Radio sam po posebnom programu zbog hematoma na nagaženom stopalu, što mi se dogodilo u posljednjo­j utakmici za Rangerse. Nije bilo ništa strašno, no bio sam malo pošteđen, a potom sam izdržao cijeli trening – kazao je Osječanin i nastavio:

– Ja sam spreman i nadam se zaigrati, a svaka je odluka na izborniku. Ne volim govoriti o sebi, no igram svaka tri ili četiri dana, brojke su mi odlične, imam na kontu i pogodaka i asistencij­a. Jako sam zadovoljan učinkom, što se odražava i na reprezenta­tivne nastupe. Osim toga, i reprezenta­cija mi je pomogla dostići ovu razinu.

Kakvu zadaću je pred vas stavio Dalić?

– Nama bekovima osnovna je zadaća obrana, no treba nešto napraviti i prema naprijed. Slovačka ima opasna krila, bit će zahtjevno u oba smjera. Imamo plan za pobjedu nad Slovacima i nadam se da ćemo ga provesti u djelo – dodao je Barišić. doveli u neizvjesnu situaciju, kada je jedan trenutak naše nepažnje vratio domaćine u igru. Trebalo je reagirati bez nervoze i prije kraja utakmice kapitalizi­rati prevlast na terenu. I uspjeli smo u tome. Očekivali smo tešku utakmicu, a svojom smo je dekoncentr­acijom i nepažnjom dodatno zakomplici­rali – kazao je nakon utakmice Bišćan. Hrvatska sada ima šest bodova, dva manje od Češke i Škotske koje imaju i utakmicu više, te bod manje od Grčke. Sljedeću utakmicu Hrvatska igra 18. studenog protiv Češke u Velikoj Gorici.

(rj)

 ??  ?? KONCENTRAC­IJA
KONCENTRAC­IJA
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia