Večernji list - Hrvatska

Mršić: Ovo je najveći turnir u Hrvatskoj od Eurobasket­a ‘89.

Hrvatska domaćin kvalifikac­ija

- Dražen Brajdić

Ono što se znalo već neko vrijeme, jer prijavila su se samo četiri kandidata, Svjetski košarkaški savez (Fiba) sada je i službeno objavio. Zajedno s Litvom, Srbijom i Kanadom, Hrvatska je domaćin jednog od četiri kvalifikac­ijska turnira za nastup na Olimpijski­m igrama što će se od 23. do 28. lipnja odvijati u splitskom Spaladiumu. Doznavši da je iz ureda Fibe stigla potvrda, seniorski izbornik Veljko Mršić kazao je:

– Ovo je velika stvar za našu košarku da se jedan tako važan turnir igra kod nas. Nakon Eurobasket­a 1989. ovo je najjači i najvažniji turnir koji će se igrati u Hrvatskoj, jači od jedne od četiri skupine EP-a igrane 2015. u Zagrebu. Split će biti odličan domaćin, imat ćemo jako dobru atmosferu.

Domaćinstv­o takvom turniru može biti i mač s dvije oštrice što su najbolje osjetili Talijani prije četiri godine kada ih je u Torinu eliminiral­a upravo Hrvatska.

– Da bismo osjetili prednost domaćeg terena, moramo biti maksimalno združeni i besprijeko­rno fizički pripremlje­ni. Nadam se da će ovo domaćinstv­o probuditi želju kod naših igrača da dođu na pripreme maksimalno spremni sa željom da se pokažu u što boljem svjetlu. Jer mi za pripreme u lipnju nećemo

Dobro je što ne možemo igrati protiv Srbije koja je isto domaćin kvalifikac­ija

imati puno vremena – ističe Mršić koji nema posebnih želja glede pitanja koga ne bi volio da 27. studenog bude dodijeljen splitskoj skupini.

– Sigurno je jedino da nam ne mogu doći tri preostala domaćina, a to su vrlo jake reprezenta­cije. No tu su Grčka, Slovenija, Turska, Njemačka, Brazil, Italija, Rusija... i netko od njih će zacijelo biti nama dodijeljen. No prerano je još govoriti o našim izgledima za plasman jer treba vidjeti čiji će igrači igrati NBA finale čiji je posljednji mogući datum 21. lipnja i tko će okupiti kakav sastav – zaključio je Mršić.

 ??  ?? VELJKO MRŠIĆ
VELJKO MRŠIĆ

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia