Večernji list - Hrvatska

Ubio ih jer je vjerovao da su mu uzeli kuću

- Suzana Lepan Štefančić

PUCNJEM U GLAVU UBIO JE PRAVNIKA CZS-a I SVOJU SOCIJALNU RADNICU

Podignuta je optužnica protiv dvostrukog ubojice Andrije Drežnjaka (61) iz Đakova, koji je u srpnju u Centru za socijalnu skrb usmrtio svoju socijalnu radnicu Blaženku Poplašen (50) i pravnika u toj ustanovi Ivana Pavića (35).

Andrija Drežnjak ušetao je hladno u zgradu CZS-a 9. srpnja oko podneva.

– U uvjerenju (pogrešnom, nap.a.) da su mu pravnik i socijalna radnica na nezakonit način oduzeli obiteljsku kuću u kojoj prebiva, unaprijed je stvorio plan da ih zbog toga liši života. S pištoljem skrivenim u torbici došao je pred ulazna vrata CZS-a i neistinito predočio zaštitaru da se treba javiti svom socijalnom radniku kako bi mu samo uručio neki papir te ga je on, ne sumnjajući u njegove navode i poznavajuć­i ga kao dugogodišn­jeg štićenika CZS-a, bez detaljnije provjere pustio u zgradu – priopćilo je osječko tužiteljst­vo.

Ušao je, tereti ga se, u Pavićev ured te, nakon kraćeg razgovora, ispalio mu hitac u glavu iz neposredne blizine i teško ga ranio. – Otišao je potom u susjednu uredsku prostoriju socijalne radnice i svoje skrbnice te iz istog pištolja iz neposredne blizine ispalio jedan hitac u njezinu glavu, od čega je preminula na mjestu – navelo je tužiteljst­vo. Paniku koja je uslijedila iskoristio je da izađe iz CZS-a, sjedne na svoj bicikl i pobjegne. Policija ga je pronašla i uhitila tek osam sati nakon zločina, u polju uz autocestu. Uz sebe je imao pištolj, putovnicu i više od 10.000 kuna pa se pretpostav­lja da je planirao pobjeći.

Ivan Pavić preminuo je deset dana kasnije u KBC-u Osijek. Drežnjak će stoga odgovarati za dva teška ubojstva. Zbog propusta policije prije tragedije, kada su još 17. svibnja iz CZS-a upozoreni na neprimjere­no Drežnjakov­o ponašanje te “da postoji mogućnost da nabavi oružje”, četiri đakovačka policajca završila su na disciplins­kom postupku.

PRONAĐEN JE OSAM SATI NAKON ZLOČINA, S PIŠTOLJEM I PUTOVNICOM

 ??  ?? Okrutna ubojstva Blaženke Poplašen i Ivana Pavića dogodila su se u srpnju kad je Andrija Drežnjak hladnokrvn­o ušetao u Centar za socijalnu skrb sa skrivenim pištoljem
Okrutna ubojstva Blaženke Poplašen i Ivana Pavića dogodila su se u srpnju kad je Andrija Drežnjak hladnokrvn­o ušetao u Centar za socijalnu skrb sa skrivenim pištoljem

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia