Večernji list - Hrvatska

Anđela Uživala sam raditi s Draženom Zečićem, ali počinjem solo karijeru

- Samir Milla

Jedan od najpoznati­jih dueta hrvatske zabavne glazbe je evergrin “Ima li nade za nas”, koji su još 1998. otpjevali Anđela Kolar i Dražen Zečić. Nakon što je prvi put izvedena na Melodijama hrvatskog Jadrana pjesma je postala veliki hit i iduće je godine dobila nagradu za najizvođen­iju pjesmu s festivala. Anđela i Zeko snimili su i duet “Nema ništa novo”, a nakon toga ona se povukla s estrade i posvetila školovanju i obitelji. Danas se zove Anđela Zelić, u međuvremen­u se iz Njemačke odselila u Luksemburg zbog suprugova posla, a prije osam mjeseci treći je put postala majka. No glazba joj je i dalje u srcu te planira povratak na domaću estradu. Anđela svake godine obavezno posjeti i Hrvatsku noć u Frankfurtu budući da je rođena i odrasla u obližnjem Darmstadtu, udaljenom samo 25 kilometara od Frankfurta.

Sve se dogodilo preko noći

– Pokušavam svake godine doći u Frankfurt. Svaka čast organizato­rima koji su ustrajni i svake godine na Hrvatskoj noći okupe tisuće Hrvata iz cijelog svijeta koji uživaju u koncertima najboljih hrvatskih glazbenika. Prilika je to da se svi družimo i ne zaboravimo naš jezik i običaje – kazala nam je Anđela koja se rado prisjetila uspjeha s pjesmom “Ima li nade za nas” kojom su Zeko i ona poharali sve top liste u Hrvatskoj i regiji.

– Dražen i ja smo se upoznali na svadbi zajednički­h prijatelja i postali smo prijatelji. Nakon nekoliko godina Dražen je napisao tu pjesmu za koju smo zaključili da bi najbolje zvučala kao duet. Sve se dogodilo preko noći, pjesma je postala veliki hit i ostao je trag koji je i danas jako magičan i energičan. Kad se pjeva ta pjesma, i danas svi uživaju i glasno je pjevaju. Drago mi je da je tako. I Zeko i ja uživamo u tome – veli Anđela i dodaje kako joj je uvijek drago vidjeti snimke ljudi koji njen hit pjevaju na rođendanim­a, svadbama, karaokama i u raznim drugim prigodama.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia