Večernji list - Hrvatska

Savršeno bi se uklopio u Barçu jer nemaju prirodnu zamjenu za Suareza

Bruno Petković novi je napadački hit u Europi. Mediji pišu da ga u svojim redovima želi Barcelona, a koliko je u tome istine, pitali smo španjolske kolege

- Katarina Kušec

Bruno Petković (25) praktički je bio samo sjena kada je igrao u Italiji, a onda ga je Nenad Bjelica u Maksimirsk­oj 128 odgojio, pustio s lanca i od njega napravio gospodina čovjeka, pravog napadača. Napadača kojega zbog predstava na travnjaku, što u dresu Dinama, što u dresu hrvatske nogometne reprezenta­cije, želi sve više europskih velikana. Postigao je pet golova u osam nastupa za vatrene, od toga četiri u natjecatel­jskim utakmicama. U 62 utakmice za Dinamo postigao je 21 gol.

Po pisanju španjolski­h medija, Barcelona je itekako zagrizla za Dinamov broj 21. Pitali smo zato kolege novinare s Pirenejsko­g poluotoka što znaju o Petkoviću, ali i vezi s Barçom.

Sličan je Ibrahimovi­ću

– On je jedan od modernih napadača u Europi, pogotovo zbog dobrog učinka u Ligi prvaka, ali i s Hrvatskom. Veliki je igrač i unatoč svojoj visini prilično je tehnički dobar s loptom u nogama – rekao nam je David Molaño koji piše za AS. Zbog načina igre neki Brunu uspoređuju sa Zlatanom Ibrahimovi­ćem. Nisu u krivu, smatra David. – Da, izuzetno je sličan Ibrahimovi­ću jer su obojica vrlo visoka s puno kvalitete i akrobacije. Petković je, na primjer, također poznat po lakoći završetka akcija. Unatoč tome Ibrahimovi­ć je u svojim godinama bio kontrastir­aniji igrač i već je igrao u nekim od najvažniji­h klubova u Europi, dok se Petković još uvijek može dokazati u jednom od najvažniji­h klubova u Europi. Tamošnji mediji pišu da je u kvalifikac­ijskoj utakmici za Euro 2020. između Hrvatske i Slovačke na Rujevici bio i sportski direktor Barcelone Eric Abidal. A nedavno je i na Poljudu pratio utakmicu Hrvatske i Mađarske. Smatraju da vjerojatno prati Petkovića.

– Mislim da je još rano odrediti je li moguće potpisivan­je za Barçu jer se tržište zatvorilo prije samo dva mjeseca i vjerojatno nije prioritet za zimsko prijelazno razdoblje. No on je jedno od imena koja u Barceloni vide kao mogućnost da ojačaju svoj napad. To što su ga išli gledati kako igra uživo znači da za njega postoji interes. No prošle godine otišli su vidjeti Jovića s Eintrachto­m na više desetaka utakmica i na kraju ga nisu potpisali pa se mora biti strpljiv s pričom o tom mogućem potpisivan­ju ugovora za Barcelonu.

 ??  ?? SJAJNI NAPADAČ reprezenta­ciji privukao je na sebe pozornost i zbog dobrih igara u Dinamu i u hrvatskoj
SJAJNI NAPADAČ reprezenta­ciji privukao je na sebe pozornost i zbog dobrih igara u Dinamu i u hrvatskoj
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia