Večernji list - Hrvatska

Bowen: Težak je hrvatski, ali barijere u komunikaci­ji sa suigračima nema

Žapci večeras dočekuju Hannover, a za golove je zadužen Amerikanac

- Anton Filić

Mladost nije ove sezone jedini zagrebački sportski klub koji se natječe u Ligi prvaka, ali vaterpolis­ti sa Save objektivno imaju najveće izglede plasirati se na završni turnir. Ništa još nije gotovo, iako žapci drže potrebno četvrto mjesto u svojoj skupini B, ali odigrana su tek četiri kola...

U petom Mladost večeras u 20.30 sati dočekuje njemački Hannover sa skupinom probranih internacio­nalaca među kojima su i Hrvati Petar Muslim i Ante Ćorušić.

Ne smijemo prosipati bodove

– Istina je da je Hannover zasad bez pobjede, ali Nijemci su dvije i pol četvrtine držali Pro Recco u ozbiljnim problemima. Iznimno dobro je to posložena momčad s nekoliko fantastičn­ih individual­aca kao što su Petar Muslim, Darko Brguljan, Saša Radović, Ante Ćorušić na poziciji sidraša, a na vratima je reprezenta­tivni vratar Njemačke Moritz Schenkel. Trenutačno ne postižu rezultate sukladne kvaliteti koju imaju, ali nama svakako neće biti lako – kaže trener Mladosti Zoran Bajić, potkrijepi­vši već izrečeno:

– Nakon pobjede Marseillea u Budimpešti protiv OSC-a nemamo pravo prosipati bodove, pogotovo ne kod kuće. Za prolaz će biti važna svaka utakmica i stoga nemamo pravo na pogrešku. Svi naši igrači su srećom zdravi i orni za borbu!

Među njima je i Amerikanac Alex Bowen (26) koji je ovo ljeto došao iz mađarskog Miškolca i u kratko je vrijeme pridobio zagrebačku publiku atraktivni­m pogocima.

– Znamo da je Hannover kvalitetna momčad i zato smo svi maksimalno fokusirani na utakmicu u srijedu. Neće nam biti lako, ali i na nekim prethodnim utakmicama dokazali smo da imamo vatru u sebi koja će nam pomoći da dođemo do nova tri boda – ustvrdio je inače riđokosi Amerikanac, ali u posljednje ga vrijeme vidimo uglavnom obrijane glave.

Kad smo ga pitali kako je zadovoljan prijmom u klubu, istaknuo je:

– Ozračje u momčadi je odlično, dobro sam kliknuo sa suigračima, a posebno sam impresioni­ran ambijentom na tribinama na dosadašnji­m utakmicama. Bila je veličanstv­ena i nadam se da će takva biti i protiv Hannovera.

Bowen je iz San Diega, ali teško mu je reći je li ljepše u njegovu rodnom gradu ili u Zagrebu.

– U San Diegu je lijepo, ali i Zagreb mi je predivan i svaki dan otkrijem po nešto novo.

Žapci dobri s engleskim

Kaže da mu se sviđa hrvatski način života gdje u principu nema žurbe, a na upit je li naučio nešto hrvatskoga, odgovorio je:

– Uh, težak je hrvatski. Naučio sam tek nekoliko riječi, ali one nisu za javni prostor, ha-ha... No, kad je u pitanju komunikaci­ja sa suigračima, barijere nema jer oni uglavnom dobro govore engleski. A neke osnovne upute trenera, “obrana-napad”, i sam razumijem – ustvrdio je Bowen ne skrivajući zadovoljst­vo što je stigao na Savu.

 ??  ?? ALEX BOWEN oduševljen je ambijentom na Savi, napose na utakmicama Lige prvaka, pa se nada da će tako biti i večeras
ALEX BOWEN oduševljen je ambijentom na Savi, napose na utakmicama Lige prvaka, pa se nada da će tako biti i večeras

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia