Večernji list - Hrvatska

Ljubuški dobiva zelenu tržnicu i novi park sa sunčanim satom

- Marija Medić Bošnjak

Ulazak u samo središte Ljubuškoga uskoro će krasiti zelena tržnica i park za čije je uređenje planirano 150.000 konvertibi­lnih maraka.

Sve na jednom mjestu

Tržnica, odnosno park nalazit će se uz stari kružni tok, točnije prekoputa ulaska na nogometni stadion Babovac. Riječ je o projektu o kojem se razmišlja dulje vremena, a kojim će se konačno riješiti problem smještanja zelene tržnice.

Naime, trenutačno se drva i ostali ogrjev, kao i voće i povrće, predmeti od drveta i metala... prodaju na više lokacija duž zapadne obilaznice. Između ostaloga, dio kamiona nalazi se i na lokaciji buduće zelene tržnice.

- Realizacij­om ovoga projekta izgradnje zelene tržnice cilj nam je sve kamione s ogrjevom, voćem, povrćem... staviti na jedno mjesto koje će biti prilagođen­o takvoj vrsti prodaje - kazao je gradonačel­nik Ljubuškog Nevenko Barbarić.

Lokacija tržnice je idealna budući da prodavači kamionima ne moraju ulaziti u središte grada, a od njega su udaljeni svega nekoliko stotina metara.

Prema projektu, zelena tržnica imat će dvadeset parkirališ­nih mjesta za kamione te 46 za osobna vozila. Planiran je, također, i određeni broj parkirališ­nih mjesta za motore i bicikla. Uz parkirališ­te na prostoru tržnice planirano je postavljan­je mobilnih wc-ova te kontejnera.

Valja napomenuti kako bi isti prostor u poslijepod­nevnim satima, vikendom, odnosno za vrijeme nogometnih utakmica, služio kao parkirališ­te za stadion Babovac budući da trenutačni kapaciteti ne zadovoljav­aju potrebe. Na zelenu tržnicu u Ljubuškom nastavljat će se park.

Prema projektu, ovu zelenu površinu krasit će spomenik Svete Obitelji kao i sunčani sat. Park će biti ukrašen drvećem između kojeg će biti postavljen­e klupe.

Novi nogostup

Do spomenika Svetoj Obitelji i sunčanoga sata vodit će parkovske staze, a cijela površina bit će zaokružena novim nogostupom. Zelena tržnica i park na uzlazu u Ljubuški samo je jedan od brojnih projekata koji su planirani u dokumentu “Plan kapitalnih investicij­a Grada Ljubuškog 2020. - 2024. godine”.

Jučer su se obitelj, rodbina, prijatelji, stranački kolege, vijećnici i poslovni suradnici u Jarama oprostili od Dražana Buhača – Šćepića, vijećnika Gradskog vijeća Širokog Brijega i poduzetnik­a, suvlasnika Šćepić Benza. Umro je iznenada u 50. godini u ponedjelja­k, 25. studenoga. Iza sebe je ostavio suprugu Mariju, sinove Ivana i Stjepana, kćer Magdalenu i unuka Antu. Sućut obitelji i posljednji pozdrav Dražanu uputili su predsjedni­k GV-a Širokog Brijega Vinko Topić, gradonačel­nik Miro Kraljević... Dražan Buhač rođen je 7. listopada 1970. u Jarama. Kao član HSP-a BiH na lokalnim izborima 2016. izabran je u GV Širokog Brijega.

NOVU ZELENU POVRŠINU KRASIT ĆE I SPOMENIK SVETE OBITELJI DO KOJEG ĆE VODITI UREĐENE STAZE

 ??  ??
 ??  ?? PREMA PROJEKTU tržnica će imati 20 parkirališ­nih mjesta za kamione te 46 za osobna vozila
PREMA PROJEKTU tržnica će imati 20 parkirališ­nih mjesta za kamione te 46 za osobna vozila
 ??  ?? OD 2020. DO 2024. na području Grada Ljubuškog planirani su brojni projekti
OD 2020. DO 2024. na području Grada Ljubuškog planirani su brojni projekti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia