Večernji list - Hrvatska

Bruno Rold ubijen ubodom u predjelu prsa

Ubojstvo u Banjoj Luci Tri osobe uhićene zbog spaljenog tijela u Ulici Vase Glušca broj 8

- Braco Selimović

Tri osobe uhićene su tijekom istrage o teškom ubojstvu Brune Rolda (53), čije je mrtvo tijelo zapaljeno. Banjolučka policija prvo je lišila slobode Radeta Drljaču (24), osumnjičen­og da je počinio kaznena djela - teško ubojstvo i paljevina. On je predan u nadležnost Okružnoga javnog tužiteljst­va Banja Luka.

- U okviru istrage uhićeni su i S. K. i B. Z., nad kojima je izvršena kriminalis­tička obrada - priopćeno je iz Uprave Banja Luka. Nezavisne neslužbeno saznaju da su uhićeni Slobodan Krnetić (33) i Boris Zorić (33).

Ubijen i zapaljen

Kao što je ranije objavljeno, u ponedjelja­k, 25. studenoga 2019. godine zaprimljen­a je prijava da je došlo do požara u napuštenoj kući u Ulici Vase Glušca broj 8 u Banjoj Luci te da je u istoj pronađen spaljeno tijelo nepoznatog muškarca. Na osnovi policijsko­g očevida i poduzimanj­em drugih operativni­h radnji, utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem te da je žrtva Bruno Rold iz Banje Luke. On je imao ubodnu ranu u predjelu prsa te prijelom nekoliko kostiju. Počinitelj, ali i žrtva, od ranije su poznati policiji, a sumnja se da su bili uživatelji opojnih droga.

Sin mu izboden nožem

ATV prenosi da je nesretnom Roldu prije četiri godine ubijen tada 19-godišnji sin Aleksandar Rold. On je izboden u dvorištu Osnovne škole “Jovan Cvijić” u naselju Kočićev Venac. Zbog ubojstva mladića uhićen je njegov vršnjak i susjed Anđelo Marković. Rold, inače učenik Srednje ugostitelj­ske škole, preminuo je na mjestu zločina uslijed krvarenja zbog višestruki­h uboda u grudi i trbuh. Ubojstvo se dogodilo nakon što su se ubojica i žrtva dogovorili da neraščišće­ne razmirice riješe tučnjavom na školskom igralištu.

U tučnjavi je deblji kraj izvukao Marković, a zatim je prišao Roldu i pružio mu ruku kako bi priznao poraz. Tada mu je rekao “Čestitam ti, jači si” i pružio ruku. Aleksandar mu je uzvratio, a Anđelo je drugom rukom u kojoj je držao nož zamahnuo i izbo ga najmanje deset puta po tijelu.

 ??  ?? POČINITELJ, ali i žrtva okrutnog ubojstva, od ranije su poznati policiji, a sumnja se da su bili uživatelji opojnih droga
POČINITELJ, ali i žrtva okrutnog ubojstva, od ranije su poznati policiji, a sumnja se da su bili uživatelji opojnih droga
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia