Večernji list - Hrvatska

DOBITNICI NAGRADA CENTRA ZA DRAMSKI ODGOJ

-

Film “Ideš? Idem!”, dugometraž­ni igrani prvijenac Ljube Zdjelarevi­ća, koji će se od 5. prosinca naći u kinodistri­buciji, najavljuje se kao zabavna komedija i nekonvenci­onalan filmski projekt koji koketira fikcijom i zbiljom te prvi put u igranoj formi prikazuje mlade zvijezde regionalne YouTube scene. Film je nastao u produkciji Kinoteke, a distribute­r je 2i Film, koji ističe kako je riječ o “dosad u domaćoj filmskoj produkciji neviđenom i nekonvenci­onalnom projektu”, koji je okupio mlade virtualne zvijezde uz koje odrastaju današnje generacije: Veroniku Rosandić, Kaju Kočevar – “Kaya Solo”, Vida Juračića, Frana Lauša, Bogdana Ilića – “Baku Prase”, Niku Ilčić, Amela Družanović­a - Mecu Cazina, Nenada Krstića - Tonyja TCTNa.

Jedini profesiona­lni glumac u filmu je Zijad Gračić.

Po riječima redatelja Ljube Zdjelarevi­ća, taj je eksperimen­talni projekt rađen iz potpuno nove perspektiv­e. Budući da filmovi u Hrvatskoj u proteklih nekoliko godina nisu ostvarili zapažen kinouspjeh, počeli su istraživat­i koje bi teme i filmovi mogli imati kinopotenc­ijal. Tako su došli do YouTubera što je, kaže, jedan sasvim novi, drugačiji svijet. Za koji publika postoji.

U povodu Međunarodn­oga dana dramskog odgoja, koji se obilježava 27. studenoga, Centar za dramski odgoj (CDO) objavio je imena dobitnika godišnjih nagrada koje će biti uručene tijekom prosinca u Mostaru.

Kako su naveli iz CDO-a, nagrada za trajni doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovin­i pripala je Nedžadu Peljti iz Gračanice, a nagrada za doprinos razvoju dramskog odgoja u BiH Dramskoj sceni “Maske” iz Kostajnice, koja radi i djeluje u sklopu Narodne biblioteke “Nevenka Stanisavlj­ević”, te Amili Beširović iz Tuzle.

Godišnja priznanja za postignuća u području dramskog odgoja u protekloj sezoni ili školskoj godini bit će uručena Senadi Užičanin iz Tuzle i Miri Stanišev iz Doboja. Osim njih, nagrade će dobiti i Elektroteh­nička škola Mostar, Srednjoško­lski centar “Milorad Vlačić” iz Vlasenica te Škola glume Centra za kulturu iz Zavidovića.

Nagrade će biti uručene na prigodnoj svečanosti koja će biti održana tijekom prosinca u Mostaru.

 ??  ?? Jedinstven­a prilika za mlađe generacije da upoznaju virtualne junake
Jedinstven­a prilika za mlađe generacije da upoznaju virtualne junake

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia