Večernji list - Hrvatska

Slovenci potvrdili kako Veselin Vujović više nije njihov izbornik

Rukomet Regionalno poznati stručnjak ostao bez angažmana

- R. I.

Slovenski rukometni savez potvrdio je u srijedu da je prekinuo ugovor s dosadašnji­m izbornikom muške reprezenta­cije Veselinom Vujovićem te kako će novog izbornika izabrati do sredine idućeg mjeseca.

Kako se navodi u priopćenju, Savez zahvaljuje dosadašnje­m izborniku na njegovu doprinosu u ostvarivan­ju vrhunskih rezultata, a odluku o smjeni donio je zbog osjećaja kako je u reprezenta­ciji došlo do “zasićenja” njegovim načinom rada, što bi bio rizik za razvoj reprezenta­cije na predstojeć­im natjecanji­ma, prenosi agencija Hina.

Crnogorski stručnjak preuzeo je mjesto izbornika Slovenije 2015. godine, a s njime je reprezenta­cija osvojila 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. godine, što je najveći uspjeh spomenute rukometne vrste.

Vujović je u razgovoru za jedan sportski portal potvrdio kako se oprašta od funkcije slovenskog izbornika. Komentirao je navode kako se razlaz dogodio zbog njegova verbalnog napada na jednog reprezenta­tivca u klubu u kojemu su obojica angažirani, što je pokvarilo raspoložen­je u slovenskoj izabranoj vrsti i dovelo do pobune nekih igrača protiv njega.

Vujović tvrdi kako je njegov “verbalni napad” na igrača bio krivo interpreti­ran jer ga je zapravo temperamen­tno želio upozoriti na pogreške koje radi u igri i premalu agresivnos­t.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia