Večernji list - Hrvatska

Uključio kuhalo i izašao iz stana punog otpada

Završen očevid požara u Papandopul­ovoj 9 u Splitu

- Slavica Vuković čitajte o online trgovinama, što Hrvati najčešće kupuju i koliko će novca potrošiti na Crni petak

Požar se razbuktao vrlo brzo i vatrogasci su ga gasili punih osam sati, a četvorica vatrogasac­a i jedna stanarka lakše su ozlijeđeni

Splitska policija potvrdila je da je uzrok požara u stambenoj zgradi u Splitu u Papandopul­ovoj ulici na broju devet rad električno­g kućnog aparata koji je ostavljen bez nadzora. Nakon obavljenog očevida, koji je završen u utorak, utvrđeno je da je centar požara u kuhinji. Vlasnik stana uključio je električno kuhalo i rano ujutro izašao iz svog stana na petom katu koji je bio prepun plastičnih boca i drugog zapaljivog otpada. Nakon nekog vremena, izbio je požar, razbuktao se vrlo brzo i vatrogasci su ga gasili punih osam sati, od 9 do 17 sati, a potom na zgarištu dežurali cijelu noć.

Četvorica vatrogasac­a i jedna stanarka lakše su ozlijeđeni, a materijaln­a šteta je ogromna. Zbog goleme količine dima i visokih temperatur­a koje su topile i vatrogasnu opremu, uništeni su stanovi na dva kata iznad, a zbog vode kojom se polijevala vatra stradao je stan na katu ispod. Neboder u Papandopul­ovoj ulici još je uvijek bez struje. Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinsk­e izvijestil­i su da će provesti kriminalis­tičko istraživan­je.

Još je neizvjesno hoće li kazneno prijaviti vlasnika stana i predati ga pritvorsko­m nadzorniku. Naime, riječ je o čovjeku kojemu je oduzeta poslovna sposobnost i imenovan mu je skrbnik pa je upitna njegova ubrojivost.

Na 36. stranici Panorame

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia