Večernji list - Hrvatska

‘Digitaliza­cija je budućnost naše djece’

-

Koprivnica je prihvatila digitalnu transforma­ciju, detektiral­i smo ju kao budućnost naše djece jer moramo pratiti nova znanja i trendove prema kojima ide svijet.

Digitaliza­cija u biznisu je već tu, postavljat će se pitanje koje vještine trebaju da uđete u radni proces u digitalno doba, rekao je gradonačel­nik Koprivnice Mišel Jakšić na konferenci­ji održanoj u utorak pod nazivom Digitalno poduzetniš­tvo – okosnica gospodarsk­og razvoja Koprivnice, u organizaci­ji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista. Konferenci­ja je održana u novouređen­om i nedavno otvorenom Inkubatoru kreativnih industrija.

- Volimo se podičiti da stalno pratimo trendove, kako bismo bili otvoreniji i omogućili i građanima i poduzetnic­ima da u par klikova dođu do svih potrebnih papira.

Napravili smo dosta, a naš inkubator kreativnih industrija će tu puno doprinijet­i. Digitalna transforma­cija ove zemlje ne smije stati na lokalnom, treba nam jasna transforma­cija cijele javne uprave, i to ne samo digitalna nego i decentrali­zacija vlasti. Napravili smo korake prema digitalnom društvu, no uvijek nam treba još par žigova u resornim ministarst­vima, što se čeka mjesecima. Što će procesi biti brži, prije ćemo shvatiti da nam ne trebaju sva ta ministarst­va, pa će se smanjiti i porezna presija - napomenuo je Jakšić

Pozvao je pritom i na reformu obrazovnog sustava, “a Sveučilišt­e Sjever ide i ispred ostalih sveučilišt­a. Malo škola prati te trendove, jer obrazovni sustav nije postavljen kako bi trebao biti”, ustvrdio je koprivničk­i gradonačel­nik pozdravlja­jući prisutne na konferenci­ji.

 ??  ?? Koprivničk­i gradonačel­nik Mišel Jakšić
Koprivničk­i gradonačel­nik Mišel Jakšić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia