Večernji list - Hrvatska

Adris je vlasnik Hotela Marjan; u Splitu će razviti luksuznu lokaciju

Croatia osiguranje daje 100 milijuna kuna za digitaliza­ciju sustava

- Marina Šunjerga

Adris Grupa je i postala vlasnik Hotela Marjan u Splitu. Proces je trajao godinama jer je uključivao preuzimanj­e kroz predstečaj­nu nagodbu. Splitu, koji je u međuvremen­u postao turistička meka s visokim stopama rasta turistički­h dolazaka i noćenja, nužan je jedan veći hotel visoke kategorije, a Adris Grupa nije skrivala da imaju ozbiljne planove s tim objektom.

– Veselimo se novom izazovu. Split je strateško odredište u razvojnim planovima turističko­g dijela Adris Grupe i na takav način pristupit ćemo realizacij­i projekta Marjan – naglasili su u izjavi iz Adrisa iz koje se već proljetos moglo saznati da imaju u planu Marjan pretvoriti u hotel najviše kategorije koji će kvalitetom moći parirati novootvore­nom Grand Hotelu Park u Rovinju te da su spremni krenuti u ulaganja čim se i formalizir­a sudski postupak. Rješenje Trgovačkog suda u Splitu, kojim je dosuđeno vlasništvo Adris Grupe nad hotelom na Zapadnoj

obali postalo je pravomoćno. Hotel je bio u vlasništvu Željka Keruma, odnosno njegove tvrtke Adriatic, koja je završila u stečaju prije četiri godine zbog neisplaće plaće radnicima, a Adris je bio najveći vjerovnik tvrtke. Ljetos su Rovinjani u nadmetanju na dražbi dali ponudu od 324 milijuna kuna, što je tri četvrtine procijenje­ne vrijednost­i nekretnine, ali bili su jedini pa je njihova ponuda i prihvaćena. No to nisu jedine vijesti iz Adris Grupe.

Naš najveći osiguravat­elj, Croatia osiguranje, koji posluje u sklopu Adris Grupe ulaže 100 milijuna kuna u novi core sustav, kojeg je kupio od tvrtke Sapiens. Time će osigurati dodatni rast prodaje i brza reakcija kompanije na zahtjeve tržišta. Očekuju rast učinkovito­sti poslovanja kroz simplifika­ciju i automatiza­ciju dijela procesa. Navedenim ugovorom kupuju se usluge implementa­cije i licence za Sapiensova rješenja koja obuhvaćaju naprednu digitaliza­ciju cjelokupno­g područja neživotnih i zdravstven­ih osiguranje te obradu šteta u Hrvatskoj.

– Ovako značajno ulaganje u digitalnu budućnost Croatia osiguranja potvrđuje našu ambiciju da zadržimo i povećamo konkurents­ku prednost kompanije izjavio je Davor Tomašković, prvi čovjek tvrtke. U implementa­ciju se kreće već krajem ove godine, a trajat će do drugog tromjesečj­a 2022. godine.

 ??  ?? KERUMOV HOTEL
Hotel Marjan bio je u vlasništvu Željka Keruma, ali ga je izgubio kao dio stečajne mase njegove tvrtke Adriatic
KERUMOV HOTEL Hotel Marjan bio je u vlasništvu Željka Keruma, ali ga je izgubio kao dio stečajne mase njegove tvrtke Adriatic

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia