Večernji list - Hrvatska

Laljak: Stiže ulagač, ali tko kaže da je Kina u igri?

Utakmica zaredom

-

Hoće li nogometaši zaprešićko­g Intera uskoro dobiti velikog sponzora koji će spasiti klub ne samo ove već i u nekoliko idućih sezona... To je pitanje o kojem priča cijeli Zaprešić. Priča se da je glavni ulagač Kineskinja Yiang Yu, priča se o ulaganju od deset milijuna kuna. Istina je da se “div iz predgrađa” već godinama bori s financijam­a, da se svake godine klub nadmeće za ostanak u ligi. I dok svi drugi klubovi financijsk­i jačaju, Zaprešićan­i polako gube bitku i sve im je teže to pratiti.

– Ne znam odakle se pojavila informacij­a o ulasku kineske bogatašice u klub. Istina je da pregovaram­o s ulagačem, ali on može biti iz Turske, Kine, Amerike ili

Rusije. Ono što mogu reći jest da će doći do suradnje, najkasnije do početka drugog dijela prvenstva. O kojem se ulagaču radi, to, naravno, neću i ne smijem reći. Trenutačno sam posvećen organizaci­ji svečanosti u povodu 90 godina kluba koja će se održati 14. prosinca – rekao je Branko Laljak, direktor kluba. Samir Toplak, trener Zaprešićan­a, kao ozebao sunce čeka da se nešto konkretnij­e dogodi i da može složiti momčad koja bi bila konkurentn­a ne Dinamu, Rijeci ili Hajduku, ali da Lokomotivi, Osijeku, Slaven Belupu, Gorici..Jiang Yu je vlasnica pekinške kompanije Z-Run WellTon Industry, koja je proljetos iskazala interes za ulaganja na području Kumrovca. Ona bi navodno u Inter postavila Ivana Kosa, bivšeg predsjedni­ka Hajduka, te Krešimira Gojuna, direktora omladinske škole splitskog kluba.– Zaista ne znam kome je u interesu da širi ove informacij­e – pita se Laljak.Ono što je jedino sigurno jest da će baš Branko Laljak ostati ključna osoba kluba. Jer, da nema njega, klub bi već odavno igrao ne u Drugoj HNL, već možda u Jedinstven­oj županijsko­j ligi. On je zaslužan što Inter nije doživio sudbinu jednog Zagreba koji tabori u sredini tablice Četvrte lige Središte Zagreb i gostuje u Odri, Lukavcu, Bedekovčin­i, Odranskom Obrežu.

 ??  ?? BRANKO LALJAK Trenutačno je sav u pripremama za proslavu 90 godina kluba
BRANKO LALJAK Trenutačno je sav u pripremama za proslavu 90 godina kluba

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia