Večernji list - Hrvatska

Perić: Dugo nam se ovo nije dogodilo, moglo je završiti i 5:0

Reakcije igrača Dinamovci su bili razočarani nakon loše igre na San Siru

- Mladen Miletić, Edi Džindo

Dinama očekivano su bili razočarani nakon iznimno slabe predstave i poraza protiv Atalante (0:2). Bilo je teško plavima nakon utakmice detaljnije secirati utakmicu. Bruno Petković, prva napadačka igla Dinama, imala je nekoliko argumenata.

– Pa sigurno da nismo bili ni približno agresivni. Nismo igrali kao ekipa, bili smo jako daleko u defenzivno­m dijelu. Zaslužena pobjeda protivnika. Danas su bili bolji. Ne treba ulaziti u polemike i naše pogreške. Idemo dalje, zaslužili su pobjedu. Ovo su utakmice u kojima ne bismo smjeli griješiti, ne bi se smjele ovakve greške događati, ali ne smijemo si previše predbaciva­ti, moramo naučiti nešto iz ovoga – rekao je vidno razočarani Petković.

Žao nam je zbog navijača

Prvi napadač hrvatske reprezenta­cije je dao koju riječ i u najavi za sljedeće kolo Lige prvaka, to jest posljednje kolo grupne faze u kojem City dolazi na Maksimir.

– Nemamo što izgubiti protiv Cityja, moramo ići na pobjedu. Moramo riskirati protiv njih, možda će to što igramo protiv njih biti lakši čimbenik koji će nas riješiti pritiska. Oni su najbolja ekipa na svijetu. Moramo ići na pobjedu. S jedne strane je dobra stvar što nemamo što izgubiti, ali s druge strane baš i nije jer nekad je dobro kada imate taj pritisak. Moramo prihvatiti ovu situaciju. Idemo na sve ili ništa – zaključuje Petković.

Jedan od objektivno najslabiji­h pojedinaca u jučerašnjo­j utakmici Dino Perić bio je posve realan što se tiče utakmice. Nije mu se dugo dogodila ovakva utakmica.

– Žao mi je zbog naših navijača, nismo ih ni vidjeli koliko su ih visoko stavili gore. Bili su bolji, nadigrali su nas, pružili ruku, kao što su oni nama u Zagrebu. Moglo je biti 5-0 za njih, moglo je biti puno gore. Još je otvoreno i šanse su na našoj strani. Moramo pobijediti City. Borit ćemo se kao uvijek – kaže Perić.

Nije jučer išlo ni Mislava Oršića koji je pred kraj prvog poluvremen­a sjajnim udarcem pogodio gredu. Teško je razmišljat­i kako bi se utakmica odvila da je to ušlo, no najbolji strijelac Dinama u LP-u o tom nije previše ni razmišljao.

– Teško je dati neku dublju analizu, jednostavn­o nije bio naš dan. Bili su bolji od nas u gotovo svim segmentima igre. Probat ćemo izvući protiv Cityja što se da izvući. Teško je reći što smo mogli, a što nismo mogli. Kasnili smo u duelima, druge lopte nakon skokova su osvajali i zatim je bilo teško uloviti njihovu igru kad smo već kasnili. Trčali smo u prazno i nismo se uspjeli spojiti – rekao je lijevi krilni igrač Dinama.

Livaković: Nadigrali su nas

Dominik Livaković nije se mogao sjetiti kad je posljednji put bio na ovakvoj streljani kao sinoć. Čak ni protiv Manchester Cityja nije bilo toliko opasno i prometno ispred gola reprezenta­tivnog vratara.

– Danas je bilo jako teško. Mislim da je pozitivno što imamo bolji međusobni omjer s Atalantom i to može značiti u zadnjem kolu. Teško da je itko očekivao ovakvu situaciju u zadnjem kolu. Hvala navijačima, bili su danas vrhunski. Mi smo znali odmah na početku za snagu Atalante. Bili su treći u Italiji, vrhunsku smo ekipu pobijedili u prvoj utakmici, ali danas su oni nas nadigrali. Ne sjećam se da nas je itko tako razbio udarcima i igrom – zaključio je Livaković.

PROTIV CITYJA NEMAMO ŠTO IZGUBITI, IDEMO PO POBJEDU, PORUČIO JE NAPADAČ DINAMA PETKOVIĆ

 ??  ?? NEMOĆNI Oršić i Leovac nisu mogli probiti obranu Atalante
NEMOĆNI Oršić i Leovac nisu mogli probiti obranu Atalante

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia