Večernji list - Hrvatska

Prosinečki više nije izbornik reprezenta­cije BiH. Sušić nasljednik?

RASKINUTA SURADNJA

- Katarina Kušec

Robert Prosinečki (50) više nije izbornik nogometne reprezenta­cije Bosne i Hercegovin­e. Potvrdio je tu vijest u razgovoru za Faktor.ba potpredsje­dnik BiH nogometnog saveza Milorad Sofrenić.

– S Robertom Prosinečko­m smo sporazumno raskinuli suradnju. Imali smo sastanak, a potom smo se telefonski čuli s ostalim članovima Izvršnog odbora i donijeli konačnu odluku – reIgrači kao je Sofrenić. Raskid ugovora s Prosinečki­m nije neko veliko iznenađenj­e s obzirom na činjenicu da se reprezenta­cija BiH u kvalifikac­ijama nije uspjela plasirati na Europsko nogometno prvenstvo koje se igra sljedeće godine. Naime, nakon što su završili na četvrtom mjestu u svojoj kvalifikac­ijskoj skupini nogometaši BiH mogu se još jedino nadati prolasku kroz doigravanj­e u okviru Lige nacija sljedeće godine.

Tamo će im suparnik biti Sjeverna Irska, a potom i pobjednik iz natjecanja nogometnih reprezenta­cija Slovačke i Republike Irske. Tako da, iako je Prosinečki uspio izboriti priliku za dodatne kvalifikac­ije, na njima neće biti.

Navodno su poznati i kandidati za njegova nasljednik­a. Riječ je o Dušanu Bajeviću, Mehi Kodri, Amaru Osimu, Husrefu Musemiću, Milovanu Rajevacu, a najizgledn­iji je Safet Sušić. Inače, Prosinečki je za izbornika BiH imenovan u siječnju 2018. godine sa zadaćom da nogometnu reprezenta­ciju te zemlje vodi do okončanja kvalifikac­ija za Euro 2020. To je i napravio. BiH je vodio u ukupno 22 utakmice. U devet njih je slavio, sedam je izgubio, a šest ih je završilo neodlučeno. U kvalifikac­ijama za Euro u skupini J sa svojim je izabranici­ma osvojio svega 13 bodova u konkurenci­ji s reprezenta­cijama Italije, Finske, Grčke, Armenije i Lihtenštaj­na.

 ??  ?? ROBERT PROSINEČKI za izbornika BiH imenovan je u siječnju 2018. godine
ROBERT PROSINEČKI za izbornika BiH imenovan je u siječnju 2018. godine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia