Večernji list - Hrvatska

SPLITSKA SKUPINA

-

Republika, Portoriko, Italija i Senegal.

– Srbi bi i u težoj skupini bili favoriti. Štoviše, oni su možda i najjača reprezenta­cija od sve 24 reprezenta­cije u ovim kvalifikac­ijama. O njima sve govori to da su na SP-u bili peti i da su to doživjeli kao velik neuspjeh.

Moglo se dogoditi, ali nije, da u Split dođe prošlosezo­nski MVP NBA lige, no Antetokoun­mpo i Grci će na noge Kanadi (u Victoriji) u društvu Turske, Češka, Urugvaja i Kine.

Mogući sljedeći NBA MVP Luka Dončić vizu za Tokio sa svojom Slovenijom tražit će kod Litve, u konkurenci­ji Poljske, Venezuele, Angole i Južne Koreje.

S obzirom na sastav skupina, neki bi se rado mijenjali sa Srbima i Litavcima. Razmišlja li tako i naš izbornik Veljko Mršić?

– Od Europljana, ja bih se mijenjao jedino sa Španjolcim­a i Francuzima koji su se već plasirali na OI. Naša skupina je jaka, no ako mi budemo momčad na koju će naši navijači biti ponosni, a to nam je primarni cilj, onda ne moramo ni od koga strahovati. U kvalitetu Rusa, koji nemaju NBA igrača, uvjerili smo se izravno, u

Njemačka Rusija Meksiko

Tunis

Hrvatska

Brazil

Turnir se igra od 23. do 28. lipnja. Nakon utakmica u podskupina­ma (A i B), igrat će se dva polufinala, a na Olimpijske igre u Tokiju će samo pobjednici četiriju turnira

A A A

B B B osmini finala posljednje­g Eurobasket­a. Njemačka je jako kvalitetna reprezenta­cija, a Brazil je temperamen­ta vrsta koja će, predvođena Acom, ponuditi dodatni žar i tenziju.

Rađa: Imamo prečeg posla

No, ima Mršić o čemu razmišljat­i i prije no što uopće krene u “Akciju Tokio”. Podsjeća na to i šef Stručnog savjeta Dino Rađa:

– Moj jedini komentar je da mi nemamo pravo baviti se ovim jer prije kvalifikac­ija za Tokio slijede nam prve dvije utakmice kvalifikac­ija za Eurobasket 2021. Primili smo na znanje tko su nam suparnici, no intenzivno razmišljat­i o Njemačkoj, Rusiji i Brazilu već sada, a ne o Švedskoj i Nizozemsko­j koje nas čekaju u veljači, bilo bi pogubno.

 ??  ?? BOGDANOVIĆ
Vjerujemo da će i kapetan sudjelovat­i u animiraju svih naših NBA igrača za ovaj turnir
BOGDANOVIĆ Vjerujemo da će i kapetan sudjelovat­i u animiraju svih naših NBA igrača za ovaj turnir

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia