Večernji list - Hrvatska

Juričan: Ispričajte mi kako vas zlostavlja­ju

Redatelj i bivši predsjedni­čki kandidat, koji za travanj planira premijeru filma o Milanu Bandiću ‘Kumek’, obratio se zaposlenim­a u zagrebačko­j Gradskoj upravi

- Mateja Šobak

Odradio je “desant” na Holding, poslao “ljubavna pisma”, a sad odaslao i poziv zaposlenic­ima zagrebačke Gradske uprave, kojima je kazao da mu se slobodno obrate sa svim dokumentim­a koje su tijekom godina kopirali ili pohranjiva­li za “crne dane”. Redatelj i jedno od većih iznenađenj­a na predsjedni­čkim izborima Dario Juričan poručio je da su crni dani stigli i da je on “novi gazda grada”.

S nekima popio kavu

– Službenici i namješteni­ci Grada Zagreba! Dok su vaši pretpostav­ljeni stvarali paralelnu strukturu vladanja, krali, uzimali postotke, zapošljava­li rođake, dobivali stanove, dijelili teritorij za manifestac­ije i namirivali beskrajne sljedove svojih ljubavnica, od vas se očekivalo da šutite i pognete glave. Toga bi sada bilo dosta! Gotovo je – obratio se Juričan zaposlenic­ima Grada na svojoj stranici na Facebooku “Želim biti Milan Bandić, predsjedni­k RH”. S nekima, kazao je, već je popio kavu, dok su drugi oprezni i još uvijek komunicira­ju preko posrednika.

– Nadam se da ćete se odvažiti napraviti iskorak koji od vas očekujem, kako bi transfer gradske vlasti bio lakši, a vaša savjest mirnija. Znam kako se rezač etiketa sadistički iživljava na vašim zatvorenim sastancima. Ali to znamo samo vi i ja. Želim da priču kako vas se zlostavlja i ucjenjuje vi sami ispričate. Vaši nadređeni režu etikete i skrivaju od vas marke svoje odjeće i obuće. Sve ukradeno. Vi to sve znate i gledate već 20 godina – napisao je na spomenutoj društvenoj mreži Juričan onima koje vrbuje, a mi smo ga nazvali ne bismo li saznali je li mu se u međuvremen­u netko od zaposlenik­a Grada zaista i javio. Najprije nam je kazao da ne zna.

– Ma i ako su se javili, znate da vam ne mogu to reći – kratko nam je objasnio Juričan, kojeg smo pitali vrijedi li poziv na dostavu dokumenata i za zaposlenik­e Holdinga ili ovog puta isključivo za one koji rade u Gradu. Rekao nam je da ne može odgovoriti na pitanje. Ono u što je, međutim, bio siguran jest da “za pročelnike i savjetnike nema oprosta grijeha”.

– Ti heroji bespogovor­nosti prvom zgodom odlaze, moraju platiti ceh – poručio je Juričan, koji u travnju planira premijerno prikazati “Kumeka”. Prva projekcija filma o Milanu Bandiću, najavio je redatelj već prije, trebala bi biti u kinu Europa koje je, pod krinkom obnove, zatvoreno prošlog ljeta.

Za plakate ima

Donacije za samog “Kumeka”, kazao je Juričan prije tri dana, primaju se i dalje, a onima koji su skupljali dvadeset tisuća kuna za projekt “Meet Zagreb’s Finest” zahvalio je, objavivši da novca ima dosta. Podsjetimo, akcija je to koja bi na jumboplaka­tima trebala prikazati ljude bliske Bandiću. Naći će se na njima, tako, premijer Andrej Plenković, kojeg će ljudi upoznati kao Bandićeva “partnera”, predsjedni­ca Kolinda Grabar-Kitarović, koja je predstavlj­ena kao “pjevačica”, a svoje će fotografij­e po gradu gledati i Bandićev vozač, mesar, tajnica. Što se akcija tiče, Juričan ovdje neće stati, a iako sam uglavnom ne najavljuje sljedeće svoje poteze jer očito voli iznenaditi, očekivati ga se uskoro može ispred Ministarst­va uprave. Da će se ondje “utaboriti”, najavio je prošlog tjedna kad je postavio šator i donio janjetinu ispred Zagrebačko­g holdinga, koji je proglasio “svojim plijenom”.

 ?? IGOR ŠOBAN/PIXSELL ??
IGOR ŠOBAN/PIXSELL
 ??  ??
 ??  ?? DOŠAO PO “PLIJEN” Dario Juričan poručio je svima da je on “novi gazda grada”
DOŠAO PO “PLIJEN” Dario Juričan poručio je svima da je on “novi gazda grada”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia