Večernji list - Hrvatska

‘Čuvam sve brojeve Radosti i onda ih pregledava­m’

Učenicima iz Vukovara Adris grupa omogućila besplatne primjerke Radosti

- Branimir Bradarić //

Učenici nižih razreda OŠ Siniše Glavašević­a iz Vukovara i ove školske godine svakog će mjeseca dobivati besplatne primjerke dječjeg časopisa Radost. Ove godine za njih 226 besplatne primjerke Radosti svakoga mjeseca osigurava Adris grupa.

Skupljaju postere

– Ovo je jedna iznimno dobra akcija zbog koje bih Adris grupi uputila posebnu zahvalu. Isto tako ovo je i način da se djecu potiče na čitanje i samim tim stvaraju naviku čitanja. Činjenica je i kako je riječ o časopisu iz kojega se puno toga novog može naučiti i koji prati nastavni plan i program. Radost predstavlj­a i pomoć u nastavi nastavnici­ma koji je često koriste u sklopu nastave – rekla je ravnatelji­ca škole Slavica Mišić.

Dodaje i kako je izvjesno da nema Adris grupe kako bi broj djece koja bi bila pretplaćen­a na časopis bio puno manji. Učenici ne kriju kako vole čitati Radost i da se uvijek vesele novom broju. – Radost mi je super, baš mi se sviđa. Najviše volim čitati tekstove o životinjam­a. Sviđaju mi se puno i posteri koje skupljam. Čuvam sve brojeve Radosti koje, kada imam vremena, pregledava­m – rekla nam je Jana Rokvić (10) učenica 4c razreda. Stare primjerke Radosti, iz ove, ali i prošlih školskih godina, čuva i njezina prijatelji­ca iz razreda

Dunja Đermanović. Ona najviše voli čitati priče i pjesmice. – Stripove obavezno pročitam, a sviđaju mi se i priče o životinjam­a. Volim pročitati i radove djece iz cijele Hrvatske koji su objavljeni. Posteri su mi jako dragi i čuvam ih – kaže Đermanović dodajući kako su i oni slali svoje radove u Radost.

Učenik istoga razreda ove vukovarske škole Petar Nešković kaže kako uz sve te tekstove jako voli čitati i viceve na koje se uvijek dobro nasmije.

– Volim čitati Radost jer tu uvijek ima zanimljivi­h tekstova i priča. Ima i mozgalica, križaljki i baš zanimljivi­h tekstova o životinjam­a. Stare brojeve čuvam kući i kada god sam kod bake obavezno ih čitam – kaže Đermanović.

Odličan časopis za učenje

Komentiraj­ući časopis Radost, njihova razrednica Danijela Adžić kaže kako je riječ o iznimno kvalitetno­m časopisu iz kojega djeca mogu naučiti puno toga novog. – Važno je napomenuti kako Radost prati plan i program pa se može koristiti i kao alternativ­ni udžbenik. Isto tako prati i razne datume i događanja o kojima se također u časopisu može nešto novo pročitati. Iznimno je važno i što svako dijete ima svoj primjerak koji nose svojim kućama tako da nema nikakvog izdvajanja, a što opet olakšava i nastavnici­ma. Djeca se uvijek raduju novom broju i kada ga dobiju, obavezno ide njegovo prelistava­nje – rekla je razrednica Danijela Adžić.

 ??  ?? OŠ SINIŠE GLAVAŠEVIĆ­A Učenici vukovarske škole svakog mjeseca jedva dočekaju novi primjerak Radosti
OŠ SINIŠE GLAVAŠEVIĆ­A Učenici vukovarske škole svakog mjeseca jedva dočekaju novi primjerak Radosti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia