Večernji list - Hrvatska

1. TROFEJ PAHULJICA

ZeKaeM ima premijeru, ako još niste,

-

Svoje umijeće na ledu demonstrir­at će 42 ekipe iz deset zemalja danas i sutra u Domu sportova na 16. izdanju Trofeja Zagrebački­h pahuljica. Osim klizača iz Australije, Austrije, Kanade, Češke, Finske, Mađarske, Italije, Švedske, SAD-a, natjecat će i hrvatske predstavni­ce Zagrebačke pahuljice, i to u šest kategorija. Oba dana natjecanje počinje u 16 sati, a ulaz je besplatan. Široka ponuda vjenčanica i odijela, degustacij­e svadbenih torti, fotografa na biranje, bendovi, zlatarnice, cvijeće, hoteli, frizeri, vizažisti, plesne škole... Sve što treba parovima kad planiraju svadbu na jednom će se mjestu naći na Danima vjenčanja u Lisinskom sutra od 10 do 20 sati i u nedjelju od 10 do 19. Sajam se održava u predvorju velike dvorane, a za ulaznicu treba izdvojiti 15 kuna.

Rick Kelly ručno izrađuje gitare od drva koje obožavaju virtuozi poput Boba Dylana i Lou Reeda, a glavni je lik priče posvećene rockikonog­rafiji u dokumentar­cu Rona Manna. “Carmine Street Guitars” premijerno se u Hrvatskoj prikazuje večeras u 21 sat u Dokukinu KIC, a igra i sutra u 19.

Drama “H.E.J.T.E.R.I” redateljic­e Judite Gamulin ima premijeru u ZeKaeMu sutra u 20 sati, a može se gledati i u nedjelju u isto vrijeme.

Duh slavnog francuskog Grada Svjetlosti u hrvatsku je metropolu, i to kroz raskošne kostime te zvukove can-cana, gypsy jazza, valcera, donio legendarni glazbenik i producent Miro Ungar u svojem posljednje­m kabaret showu “Esprit de Paris”. Na rasporedu je sutra u 21 sat u Jazz & Cabaret clubu Kontesa u Cesarčevoj 2, a u showu sudjeluju brojni poznati umjetnici poput Maje Bajamić, Tene Vodopije, Dine Leško, Irene Ivanišević Komunjer, Maxa Hozića...

Korejska satirična triler-drama ”Parazit” redatelja Bong Joonhoa prikazuje se u Kinoteci danas u 17.30 sati. Na programu je sutra i u kinu Tuškanac u 17 sati, a s pravom mu tepaju da je “filmsko iznenađenj­e godine”. Govori o klasnim odnosima u korejskom društvu i prošle je godine bio nagrađen u Cannesu, dobio je i Zlatni globus, a usto je ozbiljan kandidat za Oscara.

Bee Gees, Chic, Abba, Diana Ross, Earth... Na listi su izvođača čije će pjesme DJ-i puštati sutra od 22 sata na podiju Vintage Industrial Bara te vratiti ugođaj disca, funka i soula. Ulaz je 20 kuna.

Filip Vidović i Marko Torjanac protagonis­ti su melodrame “Boksačko srce” čija je premijera večeras u 20 sati u Lisinskom. U središtu predstave nastale u koprodukci­ji Kazališta Planet Art i Teatra Rugantino priča je o boksu kao metafori za životnu borbu, a izvodi se i sutra u isto vrijeme.

 ??  ??
 ??  ?? Popularnu dječju predstavu “Čarobnjak iz Oza” izvodi sutra u 17 sati u Narodnom sveučilišt­u Sesvete kazališna družina “Ivana Brlić Mažuranić”.
Popularnu dječju predstavu “Čarobnjak iz Oza” izvodi sutra u 17 sati u Narodnom sveučilišt­u Sesvete kazališna družina “Ivana Brlić Mažuranić”.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia