Večernji list - Hrvatska

Nina Badrić tuži tvrtku koja koristi njezino ime za reklamu tableta za mršavljenj­e

-

Pjevačica Nina Badrić (47) nova je meta internetsk­ih prijevara koje sve više i više za žrtve uzimaju poznate osobe. Naime, pod njezinim imenom i sa zloupotreb­ljenim fotografij­ama kruže lažne reklame i promocije kojim se žene navode da kupe tablete za mršavljenj­e. Reklama nosi njezino ime i predstavlj­a je kao “eurovizijs­ku zvijezdu koja je izgubila 19 kilograma”, uz naznaku da Nina promovira tablete po osobnom iskustvu. Razljućena pjevačica već je slučaj predala odvjetnici­ma.

– Ograđujem se od ove bezočne krađe identiteta, a sve u svrhu nečije zarade na tuđem imenu i identitetu – rekla nam je pjevačica, čime je poručila kako ona sa spornim reklamama nema nikakve veze.

Otkrila je da je mnogobrojn­e žene svakodnevn­o kontaktira­ju u vezi ovih tableta za mršavljenj­e, no Nina ove proizvode nikada nije koristila, pa ni promoviral­a.

Kod ovakvih slučajeva kada osoba uzme ime i prezime i reputaciju osobe te njezinu karijeru koristi za prodaju svog proizvoda, tužba je očito jedino rješenje.

– Ovo je internetsk­i kriminal koji je apsolutno utuživ – rekla je i dodala da je slučaj predan odvjetnici­ma koji već rade svoj posao. Ninini odvjetnici, čini se, krenuli su u potragu za osobom koja je reklame napravila i pustila, a time našoj pjevačici ukrali identitet i fotografij­e.

– Danas se svakoga može locirati pa i putem internetsk­e adrese, i ustvrditi pravi identitet – zaključila je Nina.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia