Večernji list - Hrvatska

NAJVEĆI DINAMOVI TRANSFERI

-

Marko Pjaca (Juventus)

Luka Modrić (Tottenham)

Filip Benković (Leicester)

Marko Rog (Napoli)

Eduardo da Silva (Arsenal)

Vedran Ćorluka (Manchester City)

Mateo Kovačić (Inter)

Dario Šimić (Inter)

Josip Brekalo (Wolfsburg)

Igor Bišćan (Liverpool) 23 mil. eura 21 14,5 13,5 13,5 13 11 11 10 8,25

Svi ti igrači bili su vrlo mladi kad su odlazili, najstariji su bili Eduardo (24 godine), Modrić, Šimić i Bišćan (22 godine), a najmlađi Brekalo koji je otišao s 18 godina

za Olma, a zadovoljil­i bi apetite Dinama kojem je tih 30 milijuna nekakav cilj iako nikad nisu rekli za koliko bi ga pustili, a nabacivalo se i s 40 milijuna eura.

Prema onome što znamo, Olmo bi išao u Milan ako su ga uvjerili da će biti važan kotač, da će biti projekt kao što je to bio u Dinamu. Doduše, ode li Olmo u Milan, sigurno si neće ispuniti želju da to bude klub koji igra Ligu prvaka. Barem neće igrati sljedeće godine, Milan je trenutačno tek deseti u ligi i morao bi napraviti čudo da dođe do Europe.

Ne bi pogriješio ni da ostane

Valjda bi Milan bio dobar izbor za njega, plate li ga toliko, sigurno ga neće dovesti da sjedi na klupi, tamo bi sigurno igrao, puno prije nego da je otišao u svoju Barcelonu. Jedini je problem Milana što zbog financijsk­og fair-playa prvo mora nekoga prodati. Olmo želi igrati s obzirom na to da mu je sada osnovni cilj izboriti se za odlazak na Europsko prvenstvo sa španjolsko­m A reprezenta­cijom. To bi mu sigurno bilo lakše u Milanu, klubu koji, bez obzira na rezultate posljednji­h godina, ima veliki ugled i koji se prati, nego u Dinamu i HNL-u. Bez obzira na to što je upravo u Dinamu postao igrač o kojem danas Europa govori, Dinamo je od njega izbrusio igrača, napravio zvijezdu. I držimo da ne bi, iako za plave europski izlog na proljeće ne postoji, pogriješio i da je potpisao novi, ponuđeni ugovor koji bi mu donosio plaću od gotovo milijun eura.

I dok se glasine o transferu šire, Olmo i dalje trenira s plavima, radi potpuno normalno kao da se baš ništa ne događa. Uostalom, takav je bio i ljetos kada je također po raznim pričama bio na odlasku, a onda s Dinamom napravio sjajne stvari. No on želi ići i, ako Milan stavi na stol tih 30 milijuna eura, otići će.

Nadamo se da će Španjolac biti bolje sreće od hrvatskih nogometaša koji su u zadnje vrijeme bili u Milanu: Strinić, Kalinić, Halilović, i sada Rebić imali su ili imaju epizodne uloge.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia