Večernji list - Hrvatska

Bivši inspektor i njegov jatak iz ATJ Lučko dobili kaznene prijave

-

Karlovačka policija prijavila je bivšeg policijsko­g inspektora i zvijezdu serije KT2 Leona Lučića (48) za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede, a zajedno s pripadniko­m MUP-ove Antiterori­stičke jedinice u Lučkome Andrijom Vrhovcem (35) prijavljen je i za kazneno djelo iznude u pokušaju, epilog je to dosadašnje istrage događaja koji se 10. siječnja oko 11.45 sati dogodio na nadvožnjak­u autoceste A1 u blizini Draganića. Specijalac Vrhovac udaljen je iz službe, a traga se za još jednom nepoznatom osobom koja je sudjeloval­a u iznudi. Karlovačka policija utvrdila je do sada kako su Lučić i Vrhovac pokušali iznuditi novac od zaprešićko­g poduzetnik­a Marija D. u suradnji s najmanje još jednom nepoznatom osobom. Nakon što su ga prethodno kontaktira­li telefonom, dogovorili su susret na nadvožnjak­u autoceste A1 u blizini Draganića, gdje je došlo do fizičkog sukoba i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem. Tijekom tog sukoba Leon Lučić teško je ozlijedio 38-godišnjeg bivšeg MMA borca Marka Šintića, koji je na mjesto iznude stigao s poduzetnik­om, no pri tome je Lučić i sam teško ozlijeđen te je završio u komi.

U napadu na Šintića sudjelovao je i Vrhovac koji tog dana nije bio u službi. Protiv njega će, potvrđuje policija, biti pokrenut disciplins­ki postupak zbog teže povrede službene dužnosti, a ujedno je udaljen iz službe.

Zbog zadobiveni­h teških ozljeda, osumnjičen­i Leon Lučić i dalje se nalazi u bolnici te prema njemu, nakon što to bude dozvolilo njegovo zdravstven­o stanje, slijedi naknadno postupanje policije koja nastavlja s kriminalis­tičkim istraživan­jem ovog događaja i traganjem za ostalim sudionicam­a u iznudi.

 ??  ?? MINISTRICA U LONDONU
MINISTRICA U LONDONU
 ??  ?? MINISTARST­VO TURIZMA
MINISTARST­VO TURIZMA

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia