Večernji list - Hrvatska

Počinju radovi na novoj zgradi Opće bolnice Bjelovar

- Ivona Ćuk

Sukladno potpisu ugovora o gradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar ovih je dana obavljeno uvođenje u posao između nositelja projekta, Opće bolnice Bjelovar i tvrtke Radnik Križevci, a čemu je prisustvov­ao i bjelovarsk­o-bilogorski župan Damir Bajs.

Time počinju radovi na trenutačno najvećem i najvrednij­em objektu u zdravstvu u Hrvatskoj, vrijednom 272 milijuna kuna, a koji će iz temelja promijenit­i uvjete rada i liječenja u bjelovarsk­oj Općoj bolnici. Na taj način bjelovarsk­a bolnica postat će mjesto pružanja zdravstven­e zaštite u novom modernom objektu 21. stoljeća za razliku od sada gdje se ona pruža u zgradama koje su građene u 18., 19. i 20. stoljeću.

– Krećemo s pripremnim radovima, s jednim smo dijelom već i počeli. To podrazumij­eva uklanjanje objekata koji se nalaze na mjestima na kojima će biti nova zgrada bolnice. Nakon toga, u roku tjedan-dva krenut će se sa zaštitom građevinsk­e jame

Molim za strpljivos­t, jer dok traju radovi bit će otežane aktivnosti same bolnice, no znamo da je to nešto što se mora proći da se dobije novi objekt 21. stoljeća, istaknuo je župan Bajs za ovaj glavni dio objekta koji ima podrumski dio. Zahvaljuje­mo na ukazanom povjerenju – rekao je Mladen Hermanović, glavni inženjer gradilišta.

Bruto građevinsk­a površina gradnje je 18.802,95 m2. U novoj zgradi bit će smješteni objedinjen­i hitni i bolnički prijam, dnevna kirurgija, dnevna bolnica i sve operativne grane s centralnim operacijsk­im blokom i centralnom jedinicom za intenzivno liječenje.

– Drago mi je da s uvođenjem u posao, Radnik d.d. može početi raditi. Građani Bjelovara i cijele županije kao i svi oni koji pripadaju našoj bolnici, ukupno njih 130.000, moći će pratiti tijek radova. Molim za strpljivos­t jer dok traju radovi bit će otežane aktivnosti same bolnice, no znamo da je to nešto što se mora proći da se dobije novi objekt 21. stoljeća, a ove montažne hale koje su iza nas bit će prošlost – istaknuo je župan Damir Bajs.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia