Večernji list - Hrvatska

Pune tribine, navijačka atmosfera i fair play

- Danijel Prerad Ovakvi susreti potiču mlade na bavljenje sportom, rekao je sisačkomos­lavački župan otvorivši malonogome­tno natjecanje Coca-Cola Cup u Glini

– Sport za mlade puno znači, a danas se mladi sve manje bave fizičkim aktivnosti­ma i sportom. Stoga je ovo dobar način da se mlade motivira na češće bavljenje sportom i prigoda da se mladi druže međusobno i upoznaju. Bavljenje sportom je vrlo važno i za njihovo zdravlje, da imamo što zdraviju populaciju – rekao je župan Ivo Žinić u Glini, na svečanom otvorenju Coca-Cola Cupa, nogometnog dijela Sportskih igara mladih u Sisačko-moslavačko­j županiji.

Sportska dvorana Osnovne škole Glina zamalo nije mogla ugostiti sve zainteresi­rane navijače na otvorenju ovog natjecanja, pa su malonogome­tni susret tako obilježile pune tribine, odlična navijačka atmosfera i fair play.

Sportske igre mladih su sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade, a održavaju se ove godine 24. put i to u kontinuite­tu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja

Sportskih igara mladih su djeca i mladi osnovnoško­lske i srednjoško­lske dobi.

– Cilj je da druženjem i sportom promičemo zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednost­i kao alternativ­u svim negativnim činiocima današnjice – poručilii su organizato­ri.

Sportske igre mladih organizira­ju natjecanja za osnovnoško­lce i srednjoško­lce u deset sportova (mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika), a od ove godine u malom nogometu se natječu i djevojke.

Nakon Gline, kvalifikac­ijski turnir za Sisačko-moslavačku županiju održan je i u Topuskom, a ove godine Sportske igre mladih pohodit će više od 120 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji. Učenici okupljeni u više od 3000 ekipa se bore za sudjelovan­je na finalnim natjecanji­ma krajem srpnja u Splitu.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia