Večernji list - Hrvatska

Izaslanstv­o županije na turističko­m sajmu CMT u Stuttgartu

- Izaslanstv­o je posjetilo i štand Dunavskog ureda iz Ulma/Novog Ulma Branimir Bradarić

Izaslanstv­o Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem sudjeloval­o je na najvećem turističko­m sajmu CMT održanom u Stuttgartu.

Tijekom boravka u Njemačkoj Galić se susreo s ministrom pravosuđa, turizma i EU Baden-Württember­ga Guidom Wolfom, koji je ujedno predsjedni­k Turističke zajednice Baden-Württember­ga, a sastanku su nazočili i predstavni­ci turističko­g sektora ove njemačke savezne zemlje s kojom Vukovarsko-srijemska županija već godinama ostvaruje kvalitetne odnose.

Tom prilikom raspravlja­lo se i o mogućnosti suradnje s Vukovarsko-srijemskom županijom, osobito na području revitaliza­cije tradiciona­lnih kuća, šumskog turizma na području Spačvansko­g bazena te uspostave vinskih cesta kao dio turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije i okosnice zajednički­h projekata u sektoru turizma te o turističko­m forumu koji će se u našoj županiji održati u rujnu ove godine.

Bila je ovo prilika i da se turistički­m djelatnici­ma iz Njemačke još jednom prezentira­ju brojni turistički potencijal­i najistočni­je hrvatske županije.

Za vrijeme posjeta turističko­m sajmu CMT, kojega obiđe više od 250.000 posjetitel­ja, izaslanstv­o je posjetilo štand Hrvatske turističke zajednice te štand Dunavskog ureda iz Ulma/Novog Ulma, što je bila prilika za uspostavu brojnih poslovnih kontakata s izlagačima i turistički­m agencijama zainteresi­ranima za suradnju s našom županijom.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia