Večernji list - Hrvatska

Garešnica

Unatoč rebalansu, lani realiziran najveći proračun

- Gradonačel­nik Josip Bilandžija istaknuo je brojne projekte i ulaganja u infrastruk­turu

Na posljednjo­j su sjednici Gradskog vijeća Garešnice održanoj protekle godine vijećnici podržali rebalans proračuna za 2019., a nakon izmjena on iznosi 64,4 milijuna kuna, odnosno smanjen je za 34,32 posto ili za 33,6 milijuna kuna u odnosu na planirani. No unatoč smanjenju, naglasio je gradonačel­nik Garešnice Josip Bilandžija, riječ je o najvećem proračunu u povijesti Grada.

– Gradski je proračun za 2019. izuzetan i upravo će to biti najveći realiziran­i proračun u povijesti grada. Podsjetit ću samo da je proračun 2012. godine bio 16 milijuna kuna, 2018. iznosio je 42,4 milijuna, a 2019. čak 64,4 milijuna kuna. To je jasan pokazatelj da iz godine u godinu idemo naprijed s brojnim projektima kojima je cilj podizanje kvalitete života naših građana – rekao je gradonačel­nik Bilandžija te se detaljnije osvrnuo na lanjski proračun.

– Glavni cilj gradskog proračuna za 2019. bio je jačati konkurentn­ost gospodarst­va kroz realizacij­u razvojnih projekata. Izdvojit ću milijunska ulaganja u Poduzetnič­ku zonu Kapelica i Tehno park, zatim stotine tisuća kuna izdvojenih za potpore obrtnicima, poduzetnic­ima i poljoprivr­ednicima. Velika sredstva izdvojili smo za izradu dokumentac­ije za naše projekte kako bismo bili spremni za natječaje – naznačio je gradonačel­nik i podsjetio na ulaganja u gradnju i obnovu vrtića i škola, asfaltiran­je cesta i nogostupa, izdvajanja za udruge, sport, socijalne programe, vatrogastv­o, umirovljen­ike i vjerske zajednice.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia