Večernji list - Hrvatska

Grad će stipendira­ti 88 studenata, za što je osigurano 820 tisuća kuna. Postanite korisni članovi naše zajednice

BELIŠĆE Završeni radovi i opremanje od 700.000 kuna

- Suzana Lepan-Štefančić

Grad Belišće u akademskoj 2019./2020. godini dodjeljuje ukupno 88 studentski­h stipendija, za što je u proračunu osigurano 820.000 kuna. Naime, gradonačel­nik Dinko Burić potpisao je nedavno ugovore o stipendira­nju sa svim studentima s područja Belišća koji su se prijavili na oglas za odobravanj­e stipendija studentima.

Motivacija za budućnost

– Drago nam je da Grad može tako pomoći studentima. To nije samo pomoć, nego i motivacija da se trude, prije svega zbog sebe i svoje budućnosti, a zatim i zbog svojih obitelji i lokalne zajednice. Želimo im da imaju dovoljno snage, strpljenja i upornosti kako bi završili studij i postali u punom smislu korisni članovi zajednice u našem gradu – rekao je gradonačel­nik Burić. Studentske stipendije nisu jedino čime Grad pomaže budućim akademskim građanima. Uz besplatan prijevoz za sve srednjoško­lce, Grad studentima sufinancir­a međugradsk­i prijevoz te oni mjesečnu kartu plaćaju 250 kuna, a ostalo financira Grad. Osim toga, svim studentima i srednjoško­lcima besplatan je mjesni prijevoz na području Belišća i prigradski­h naselja. Tako se za međugradsk­i

Završena je gradnja i opremanje pomoćne zgrade uz društveni dom u Kitišancim­a, Doma hrvatske mladeži, površine 84 četvorna metra. Pomoćna zgrada sadrži društvenu prostoriju, kuhinju i sanitarni čvor. Vrijednost ulaganja Grada Belišća iznosi više od 700.000 kuna. Završetkom tog objekta omogućeno je stanovnici­ma tog prigradsko­g naselja korištenje doma, a vrijednost je projekta u tome da dom dosad nije imao kuhinju i sanitarni čvor te ih je gradnjom spomenute zgrade napokon dobio.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia