Večernji list - Hrvatska

Projekt "Još jednom zaželi"

Nova oprema za 40 žena koje skrbe o starijima

-

prijevoz izdvaja 140.000, za lokalni prijevoz 180.000 kuna, a za projekt "Zalogaj", kojim se srednjoško­lcima osigurava 150 kuna mjesečno za prehranu, iz proračuna je osigurano oko 500.000 kuna godišnje.

Ostanak u zavičaju

U suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Grad osigurava besplatan mliječni obrok za sve osnovnoško­lce, kojima potpuno financira i radne bilježnice i didaktički materijal koji nije osigurala država. Djeci je besplatan vrtić.

– Godišnje za sve to izdvajamo oko milijun i 800.000 kuna, no svaka lipa vrijedi i dugoročno se isplati svima nama. Želimo pomoći roditeljim­a i omogućiti im da ne dođu u iskušenje ili nuždu da moraju otići iz svog zavičaja – zaključio je belišćansk­i gradonačel­nik Dinko Burić.

Nakon bicikala, koji su im omogućili brži dolazak do svojih korisnika, ženama zaposlenim­a u sklopu projekta "Još jednom zaželi!" podijeljen­a je i nova oprema, koja će im pomoći u lakšem obavljanju svakodnevn­ih poslova. Oprema se sastoji od toplih zimskih jakni, pregača za kuhanje i čišćenje te cipela i anatomskih papuča. Zamjenica gradonačel­nika grada Belišća Ljerka Vučković, uz koordinato­rice projekta i predsjedni­cu Matice umirovljen­ika grada Belišća Mariju Ilić, uručila je novu opremu gerontodom­aćicama. U sklopu tog projekta zaposleno je 40 žena koje skrbe o 160 korisnika od svibnja 2019.

 ??  ?? To nije samo pomoć, nego i motivacija da se trude, zbog sebe, obitelji i lokalne zajednice, poručio je Burić
To nije samo pomoć, nego i motivacija da se trude, zbog sebe, obitelji i lokalne zajednice, poručio je Burić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia