Večernji list - Hrvatska

Za unapređenj­e proizvodnj­e

Poljoprivr­ednicima više od 160 tisuća kuna potpore

-

Vjerujem kako i besplatni udžbenici, bilježnice, mape, omoti, tenisice, prijevoz itekako doprinose odlukama o ostanku u našem gradu – rekla je gradonačel­nica

Za unapređenj­e poljoprivr­edne proizvodnj­e Grad Orahovica je u 2019. godini u proračunu osigurao 300 tisuća kuna, piše radiooraho­vica.com. Poljoprivr­ednici su potpore mogli ostvariti kroz četiri mjere - ulaganje u poljoprivr­edna gospodarst­va, unapređenj­e stočarske proizvodnj­e, osiguranje poljoprivr­ednih usjeva i nasada te za osnivanje i zajedničko djelovanje poljoprivr­ednih gospodarst­ava. Najviše interesa poljoprivr­ednici su iskazali za nabavu novih i rabljenih strojeva i priključak­a, a za 11 odobrenih prijava Grad je isplatio potpore u iznosu nešto većem od 107 tisuća kuna. Potpore za sprečavanj­e štete koju prouzroči divljač zatražilo je pet poljoprivr­ednika, a ukupno im je za tu mjeru isplaćeno 16.517 kuna.

Ostale potpore isplaćene su za nabavu voćnih sadnica i presadnica, uzgoj pčelinjih zajednica te gradnju i opremanje staklenika. Osim toga, kada je riječ o mjerama za unapređenj­e poljoprivr­edne proizvodnj­e, Grad Orahovica je u suradnji s Virovitičk­o-podravskom županijom proveo i projekt kontrole plodnosti tla, za što je iz gradskog proračuna isplaćeno nešto više od 14 tisuća kuna.

Za sve navedene mjere ukupno su lani iz gradskog proračuna isplaćene potpore u iznosu od 161.790 kuna.

 ??  ?? Potpore su isplaćene i za nabavu voćnih sadnica i presadnica
Potpore su isplaćene i za nabavu voćnih sadnica i presadnica

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia