Večernji list - Hrvatska

Ćaleta: Slovačka vratarka kao da je spustila zavjesu

-

Unatoč svojoj velikoj želji, hrvatske vaterpolis­tice nisu se uspjele plasirati u svoj povijesni četvrtfina­le na Europskom prvenstvu u Budimpešti. U posljednje­m petom kolu izabranice Marija Ćalete poražene su od Slovakinja sa 7:9 (3:1, 1:3, 2:3, 1:2), iako su vodile s 3:1 i 6:4, a suparnice su prvi put došle u vodstvo (7:6) tek minutu i pol prije kraja treće četvrtine.

Bila je to utakmica propušteni­h prilika, barem kad su naše vaterpolis­tice u pitanju. Da ne idemo u širinu, spomenut ćemo samo dva zapucana peterca: s pet metara se nisu iskazale niti Emmy Miljković, niti Ivana Butić (objema je slovačka vratarka Horvathova obranila udarce). A strijelkin­je za Hrvatsku bile su: Carević (3), Miljković (2), Lordan i Skelin.

Nije pomoglo niti devet obrana solidne Alexandre Ratković (iako je možda i ona kriva za pokoji pogodak), našima vaterpolis­ticama u ovoj utakmici baš nije išlo. A bilo je i zdravstven­ih problema: Petru Bukić već dulje vrijeme muče leđa, Ivana Butić oporavlja se od posjekotin­e ispod oka, a njezina sestra Domina od upale uha...

- Jako smo razočarani zbog ovog poraza, posebno zato što smo bili na dobrom putu da uđemo u četvrtfina­le. No, dva nerealizir­ana peterca i još barem dva zicera koja smo zapucali učinili su svoje. U tom razdoblju od našeg vodstva sa 6:4 do njihova s 8:6, slovačka vratarka kao da je spustila zavjesu na svojim vratima - kazao je izbornik Ćaleta.

Što je tu je, umjesto razigravan­ja u četvrtfina­lu, našim igračicama sad predstoji dvoboj za deveto mjesto na prvenstvu. Suparnice će nam biti Izraelke koje su jučer u utakmici koja je odlučivala o petom mjestu u skupini B nadjačale Njemice sa 10:3. Taj je susret na rasporedu u utorak u 13 sati. Za 11. mjesto borit će se Srpkinje i Njemice.

 ??  ?? PORAZ Slovakinje su pobijedile s 9:7 i ostavile naše vaterpolis­tice bez plasmana u četvrtfina­le Eura
PORAZ Slovakinje su pobijedile s 9:7 i ostavile naše vaterpolis­tice bez plasmana u četvrtfina­le Eura

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia