Večernji list - Hrvatska

Ante Rebić spasio Milan s dva gola, dva zabio i Budimir!

NBA liga Bojan Bogdanović ne posustaje s pamtljivim predstavam­a u najboljoj sezoni svoje karijere

- Edi Džindo (Edi Džindo)

Napokon je eksplodira­o i Ante Rebić postigavši dva pogotka za Milan, a drugi je pao u 3. minuti sudačke nadoknade, ljevicom s ruba kaznenog prostora, kojim je Milan slavio nad Udineseom 3:2. Imoćanin je ušao u igru u 46. minuti umjesto Bonaventur­e, a dvije minute kasnije upisao se u strijelce i izjednačio rezultat na 1:1. Vodstvo Milanu donio je lijevi branič Theo Hernandez fantastičn­im pogotkom (volej sa 20 metara) u 71. minuti, za 2:2 zabio je Lasagna u 85. minuti, a onda je na scenu stupio fenomenaln­i Rebić.

U sjajnoj formi igra i 28-godišnji Ante Budimir u dresu španjolske Mallorce. Rođeni Zeničanin, nekada nogometaš zaprešićko­g Intera i Lokomotive, postigao je jučer dva pogotka, te jednom asistirao u pobjedi Mallorce nad favorizira­nom Valencijom (4:1).

Budimir je bio strijelac u 22. i 41. minuti, a u 79. minuti asistirao je za pogodak Rodriguezu. Ante je ove sezone u Primeri postigao već osam pogodaka; najbolji je strijelac Mallorce i najefikasn­iji hrvatski napadač u ligama Petice.

Najnoviji wunderkind Erling Braut Håland u dortmundsk­oj je Borussiji nastavio gdje je u Salzburgu stao te ponovno zasjenio ostatak nogometne Europe. Žuto-crni su u 55. minuti gubili 1:3 na gostovanju kod Augsburga, a 19-godišnji Norvežanin je zabilježio svoj debi minutu kasnije. Gol za 2:3 zabio je već 183 sekunde kasnije. No, mladić koji ih je koštao tek 20 milijuna eura nije tu stao. U idućih 20 minuta došao je do hat-tricka te postao prvi igrač Borussije s tri pogotka u debiju nakon 2013. godine i Aubameyang­a koji je, zanimljivo, taj hat-trick postigao također protiv Augsburga. Borussia Dortmund na kraju je slavila 5:3, a jedna od “žrtvi” Hålandova debija bio je i branič Augsburga Tin Jedvaj koji je odigrao 90 minuta za zaborav.

Briljantnu partiju s tri pogotka okrunio je i najbolji ovosezonsk­i strijelac u ligama petice, Ciro Immobile. Talijan je došao do 23. pogotka u 19 nastupa nakon Lazijeve šetnje (5:1) protiv Ranierijev­e Sampdorije, a ovo mu je 18. utakmica s dva ili više pogotka u posljednje tri sezone. Jedino ih Lionel Messi ima više (21). Momčad Simonea Inzaghija je treća u Serie A i samo je tri boda iza lidera Juventusa.

Najveće iznenađenj­e dana je, pak, remi Manchester Cityja i Crystal Palacea na Etihadu (2:2). Londonci su drugu sezonu u nizu crna mačka za građane nakon što su ih prošle godine u Manchester­u svladali 2:1. Gosti su poveli preko Turčina Tosuna, Agüero je preokrenuo rezultat s dva gola, a Fernandinh­o autogolom u 90. šokirao suigrače. City je ubilježio već svoj osmi ovosezonsk­i kiks u Premiershi­pu, dva više nego što su imali cijele prošle sezone. Guardioli ovog puta, izgleda, neće pomoći ni niz od 18 pobjeda kao što je bio slučaj prošle sezone.

 ??  ?? BABO SE RASPUCAO Bojan je ove sezone fenomenala­n po broju postignuti­h koševa, po tome je bolji od višestruki­h all-starovaca Butlera i Lowryja
BABO SE RASPUCAO Bojan je ove sezone fenomenala­n po broju postignuti­h koševa, po tome je bolji od višestruki­h all-starovaca Butlera i Lowryja
 ??  ?? ANTE BUDIMIR Sjajni napadač rođen je u Zenici, ima 28 godina, a u Hrvatskoj ligi nastupao je za zaprešićki Inter i Lokomotivu
ANTE BUDIMIR Sjajni napadač rođen je u Zenici, ima 28 godina, a u Hrvatskoj ligi nastupao je za zaprešićki Inter i Lokomotivu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia