Večernji list - Hrvatska

Bojan šuterski blista, Šarić se razbudio

- Dražen Brajdić

Bojan Bogdanović ne posustaje. U najnovijoj pobjedi njegova Utah Jazza (doma protiv Sacramenta 123:101), Bojan je za nešto manje od 31 minute zabio 30 koševa. Šutirao je Mostarac iz igre 10-15 pri čemu je ubacio šest trica (iz devet pokušaja).

Sa svojim 21 košem Bogdanović je bio najzaslužn­iji za vodstvo svoje momčadi na poluvremen­u od 63:49. U tih 17 minuta pogodio je sedam od osam šuteva, odnosno tri od četiri trice.

Bogey je tako još jednom potvrdio da je u sjajnoj formi, o čemu svjedoči i činjenica da je u posljednje četiri utakmice dvaput otišao do 30 koševa pa i preko, ali i da u posljednja dva tjedna, unutar kojih je odigrao sedam utakmica, prosječno ubacuje 25 koševa.

Harden je najbolji strijelac

Više nego svojim koševima Bojan se obradovao povratku ozlijeđeno­g braniča Mikea Conleyja koji bi mogao potrošiti dio lopti koje je naš košarkaš dobivao dok su igru organizira­li Mitchell i Ingles.

– Conley je naš lider i velika je stvar što se vratio. Pokazao nam je da ne želi žuriti, da će polako tražiti svoj ritam i da nas želi sve razigrati. Osim toga, u trećoj četvrtini, kada su gosti poveli, pogodio je jednu važnu tricu. Jako je dobra atmosfera u našoj svlačionic­i i sve dok igramo kolektivno, nije važno tko zabija.

Pohvalio je Hrvat i svog francuskog suigrača, centra Rudyja Goberta (28 koševa, 15 koševa, 3 blokade).

– Gobert je bio monstrum u reketu, kako u zaštiti našeg reketa tako i napadajući suparnički. Razlog naše uvjerljive pobjede bila je naša obrana i dobra komunikaci­ja. Povrh toga, jako smo dobro vrtjeli loptu u napadu pa je bilo situacija u kojima smo, u istom napadu, i po dvaput promijenil­i stranu.

U dosadašnje­m dijelu sezone, u 41 utakmici, Bojanov je prosjek 21,3 koša po utakmici što ga čini 21. strijelcem NBA lige koje mjesto dijeli s Bostonovim krilom Jasonom Tatumom. Vodeći je, uvjerljivo, James Harden (37,1) ispred Giannisa Antetokoun­mpa (30,0) i Luke Dončića (28,9).

S druge strane gledano, Bojan zabija više od peterostru­kog AllStar igrača Kylea Lowryja (20,4) i četverostr­ukog all-starovca Jimmyja Butlera (20,3), a u leđa mu gleda i sjajni strijelac iz Clippersa Lou Williams (20,0).

Sukladno tome Bojanovi navijači počeli su sanjariti o njegovu nastupu na ovogodišnj­oj All-Star utakmici u Chicagu, no koliko je to realno, kazuje najnovije izvješće o glasanju navijača koje se uskoro zatvara. A na njemu, na listi Zapadne konferenci­je, Bojana nema među deset glasovima najnagrađe­nijih košarkaša među kojima prednjači Luka Dončić s 4,6 milijuna glasova ispred Jamesa Hardena koji ih ima 2,9 milijuna. Dakako, s te liste treba skinuti šestoplasi­ranog Stephena Curryja koji je ozlijeđen, ali i četvrtopla­siranog Alexa Carusa koji nije igrač Bojanove klase, ali je ljubimac navijača LA Lakersa kojih očito ima jako puno. Nevjerojat­no je kako netko može doći niotkuda i postati toliko popularan da je po tome, u očima izdvojenih Lakersovih fanova, čak ispred jednog Anthonyja Davisa.

Igrao i Bender

Noć na nedjelju bila je uspješna i za još dvojicu hrvatskih NBA-evaca, ponajprije za Darija Šarića koji je u pomalo iznenađuju­ćoj pobjedi njegova Phoenixa u Bostonu (123:119) sudjelovao s 13 koševa, 11 skokova i pet asistencij­a. Trener Sunsa Monty Williams odustao je od eksperimen­ta s dvije petice u petorci pa je Šariću dao najveću minutažu ove sezone (37 minuta) na poziciji četvorke. Nakon 20. prosinca ovo je bilo prvi put da je Dario dobio 30 ili više minuta, što je treneru vratio punom mjerom pokazavši mu da ga možda i premalo koristi kao kreativnu četvorku.

Neočekivan­u minutažu, u sastavu vodeće momčadi NBA lige, dobio je i Dragan Bender koji je pobjedi svojih Bucksa nad Netsima (117:97) pridonio s po šest koševa i skokova za 20 i pol minuta provedenih u igri.

21, 3 prosjek je koševa koje zabija Mostarac ove sezone, što ga čini 21. najboljim strijelcem NBA lige

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia