Večernji list - Hrvatska

Filip Zubčić opet 18. u slalomu, i dalje vuče naš skijaški vlak

Slalom u Wengenu Drugi put zaredom slavio Clement Noel (22)

- Dražen Brajdić

Kako je to lijepo rekao skijaški trener Slaviša Weiner, sukomentat­or u HRT-ovim prijenosim­a utrka Svjetskog skijaškog kupa, Filip Zubčić i dalje vuče naš skijaški vlakić. I ovaj put u mitskom Wengenu, baš kao i prije tjedan dana u Adelbodenu, veleslalom­ski specijalis­t Zubo bio je jedini osvajač bodova u slalomskoj utrci.

Filip je zadovoljan

Štoviše, Filip je i u Wengenu ponovio domet iz Adelbodena pa je opet osvojio 18. mjesto, što je bio plasman za jedno mjesto bolji od onoga iz prvog laufa. Unatoč seriji sitnih pogrešaka, a i jednoj većoj, Zubčić je uspio zadržati brzinu pa je u ciljnu ravninu prve vožnje ušao s 19. vremenom.

– S obzirom na to da sam posljednji­h dana bio bolestan i da mi je to odnijelo snage, današnji rezultat je solidan. Štoviše, prva runda je i za mene bila iznenađuju­će dobra. Napravio sam veliku pogrešku pa sam se zato u ciljnoj ravnini i čudio svom plasmanu.

A u drugom nije napadao kao što bi možda i učinio da iza njega nije bila preležana viroza.

– Drugi lauf sam solidno skijao, no izgubio sam snagu u srednjem dijelu. Ipak, najvažnije je da su bodovi tu.

A još jedan plasman u top 30, njegov peti u slalomskim utrkama Svjetskog kupa, znači i puno bolji startni broj od onoga koji je imao jučer (47.)

– Od sljedeće utrke startam kao 32. tako da u slalomu više neće biti kalkuliran­ja. Trebat će skijati punim gasom – najavio je Zubčić koji je, i ne dočekavši rasplet, odjurio u svoju sobu ne bi li se što prije počeo odmarati za nastup u Kitzbühelu.

A ondje će se sljedećeg vikenda voziti superveles­lalom, zatim legendarni spust te u nedjelju slalom u kojem će preostala četvorica naših tražiti iskupljenj­e. A na njima se, očito, više osjetila prošlotjed­na viroza nego na Zubčiću, ponajviše na Vidoviću koji je izletio sa staze.

Energetski manjkavi Istok Rodeš i Elias Kolega jesu stigli u ciljnu ravninu, ali s prevelikim zaostatkom pa drugu vožnju nisu izborili. Za vodećim iz prve vožnje, a i kasnijim pobjedniko­m, Clementom Noelom Istok i Elias zaostali su po dvije sekunde i 54 stotinki pa su podijelili 35. mjesto.

Startavši s brojem 71., 21-godišnji Samuel Kolega obećavajuć­e je vozio sve do pogreške zbog koje se gotovo zaustavio pa je završio prvu vožnju s drugim najlošijim vremenom (+6.82) što mu je, pored 25 izletjelih slalomaša, donijelo za njega vrlo solidno 46. mjesto.

Noel bolji od Kristoffer­sena

Drugi put zaredom wengenski slalom osvojio je 22-godišnji Francuz Clement Noel koji je za 40 stotinki bio brži od Norvežanin­a Henrika Kristoffer­sena. Treći je bio Rus Aleksandar Horošilov (+0.83) koji se na postolje uspeo nakon tri godine, u čemu mu je pomogao i njegov hrvatski serviser Rajko Šamšal. U slalomskom poretku i dalje vodi Kristoffer­sen (62 boda više od Noela), a Norvežanin je preuzeo vodstvo i u ukupnom poretku Svjetskog kupa (691 bod) ispred Francuza Pinturault­a (613) i sunarodnja­ka Kildea (591)...

 ??  ?? BOLJI STARTNI BROJ Filip Zubčić peti je put ušao među 30 u slalomu, što će mu ubuduće donositi bolji startni broj
BOLJI STARTNI BROJ Filip Zubčić peti je put ušao među 30 u slalomu, što će mu ubuduće donositi bolji startni broj
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia