Večernji list - Hrvatska

Mama Draga najtempera­mentnija, otac Jozo: David će još puno dati...

Čak sedmorica Červarovih su iz BiH: Hercegovin­a ovih dana slavi uspjehe kauboja

-

može i bolje – ocjenjuje mama Draga.

Rođaci i susjedi ponosni su, kažu, na Davida. No, drugo poluvrijem­e nije išlo kako se očekivalo. Raspoložen­je je kulminiral­o kad je Mamić pogodio za izjednačen­je. Ostale su još dvije minute, Španjolci poravnavaj­u iz sedmerca na 22:22, Duvnjak pogađa gredu, ostaje neodlučeno.

– Neće biti lako, ipak, doći ćemo u finale i sigurno će biti jedna medalja, nije nemoguće i zlato. Ponosni smo na našeg Davida, još puno toga će on još dati hrvatskoj reprezenta­ciji – zaključuju u domu Mandićevih.

Iznimno uzbudljivo bilo je i u domovima Mateja Hrstića u Radišićima i Josipa Šarca na Humcu. Mobitel Matejeva oca Ivana ponavljao je: “Pretplatni­k je privremeno ograničio dolazne pozive”, jedan njegov poznanik kaže nam, moguće da je otišao u Beč, a Josipov otac Božo nam se javio.

– Sve u svemu, dobro je, zadovoljni smo, nisam ni slutio da će jednom doći do ovog, ne znam kako to opisati. Imao je zdravstven­ih problema, prebrodio ih je i u reprezenta­ciji je. Sve je otvoreno do kraja, najbitnije je da dobro uđemo u sljedeću utakmicu, hrabro i bistre glave, možemo puno toga napraviti – rekao nam je Josipov otac Božo.

Ne gine nam zlato

Tek nešto više od 10 km dalje, u Međugorju, rodnom mjestu omiljenog vratara Marina Šege, za ekran u svom domu na Krstinama prikovani mama Željka i otac Jakov. Svaka utakmica prati se s puno emocija. Nastup svoga sina proživljav­ali su s njim i ovog puta. Od prve do posljednje minute. Nisu bili puno pričljivi...

– Samo da se Karačić nije ozlijedio. Ali, bit će to dobro. Ne gine nam zlato. Tako misli i Lino i svi mi. Pozdravlja­m cijelu međugorsku župu i lijepu Hercegovin­u. Ovoga puta idemo do kraja – kazao nam je Šego nakon utakmice.

Svoga Šegu, s njim i ostale kauboje, jednako važne, pratili su i u međugorski­m kafićima i restoranim­a. Zavirili smo i u caffe bar poznatog hrvatskog vratara Vladimira Vasilja.

I Mostar je bio uz svoje junake. Njega je i ponajviše “zaboljela” Karačićeva ozljeda. Utakmica protiv Španjolske u Mostaru nije se pratila organizira­no, no večeras će biti druga priča. Iz HMRK Zrinjski iz kojeg je potekao Igor Karačić doznajemo kako će u svom trening-kampu danas organizira­ti praćenje utakmice s Norveškom. Ako Hrvatska ugrabi medalju, u Mostaru bi se trebao organizira­ti doček za Karačića i Marića, ali i ostale hercegovač­ke kauboje. Još uvijek se prisjećamo onoga nakon Eura 2016. kada je brončanog Karačića na Trgu hrvatskih velikana dočekalo oko 6000 Mostaraca.

Hercegovin­a budna sanja novi doček. Ovog puta svojih zlatnih momaka...

 ??  ?? U DOMU DAVIDA MANDIĆA Okupilo se lijepo društvo: otac Jozo, majka Draga, sestra Ružica, najmlađi brat Mihael, rođaci...
U DOMU DAVIDA MANDIĆA Okupilo se lijepo društvo: otac Jozo, majka Draga, sestra Ružica, najmlađi brat Mihael, rođaci...
 ??  ?? MEĐUGORJE JE PONOSNO NA MARINA ŠEGU Mama Željka i otac Jakov Šego sa svojim sinom, vratarem hrvatske reprezenta­cije
MEĐUGORJE JE PONOSNO NA MARINA ŠEGU Mama Željka i otac Jakov Šego sa svojim sinom, vratarem hrvatske reprezenta­cije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia