Večernji list - Hrvatska

IBM u Varaždinu i Zagrebu otvorio Digital Excellence Hub

- (T. Ivančić)

IBM je otvorio Digital Excellence Hub u Hrvatskoj i to na dvije lokacije u Zagrebu i Varaždinu gdje je ukupno zaposleno više od stotinu razvojnih inženjera, dizajnera i digitalnih stručnjaka. Radi se o jednom od prvih IBM-ovih centara kompetenci­ja za digital iz kojih će lokalni IBM-ovi stručnjaci pružati napredne usluge korisnicim­a iz Hrvatske i svijeta. Digital Excellence Hub obuhvaćat će dva IBM iX studija koje je u protekle četiri godine otvorila tvrtka ecx. io, članica IBM-ove iX obitelji.

IBM-ovi iX lokalni stručnjaci, razvojni inženjeri, dizajneri i stručnjaci za digitaliza­ciju iz dva ureda radit će kao integriran­i tim te će u svom radu koristiti znanja i vještine s područja novih tehnologij­a kao što su umjetna inteligenc­ija i blockchain.

– Digital Excellence Hub predstavlj­a važno mjesto za naše korisnike gdje tvrtke iz različitih industrijs­kih grana mogu dobiti na jednom mjestu znanja, vještine i rješenja koja su im potrebna za digitalnu transforma­ciju poslovanja, stvaranje inovacija te naprednog korisničko­g iskustva – rekao je Tomislav Balun, poslovni direktor,

IBM Hrvatska te dodao kako je IBM u Hrvatskoj u proteklih 25 godina aktivnosti­ma i inicijativ­ama sudjelovao u tehnološko­m razvoju zemlje te vjeruje da će i sada pomoći u razvoju vještina potrebnih za zanimanja budućnosti.

Mario Horvat, direktor ecx.io Hrvatska, tvrtke koja je dio obitelji IBM iX istaknuo je kako je ponosan na zaposlenik­e u Hrvatskoj te rast koji su ostvarili u protekle četiri godine. – Naš tim je visoko obrazovan, talentiran i motiviran – kazao je Mario Horvat.

 ??  ?? Tomislav Balun, poslovni direktor IBM Hrvatska
Tomislav Balun, poslovni direktor IBM Hrvatska

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia