Večernji list - Hrvatska

Logarušić novi trener Zimbabvea

-

imao je nesreću da je glavna sutkinja, Srpkinja Marijana Veljović, razumjela i taj jezik pa ga je prijavila. Neće to puno pogoditi Rogerovu kasu, u Melbourneu je već osigurao pola milijuna USD, ali taj slučaj ipak ostaje kao mrlja na njegovoj karijeri. A s druge strane dokazuje da je i Federer samo čovjek...

Becker: Publika je za Rogera

Uoči današnjeg dvoboja oglasio se i Boris Becker, bivši Novakov trener. U razgovoru za Channel 9 kazao je da njegov bivši učenik ima sve što je potrebno za pobjedu u polufinalu, ali i za osvajanje novog naslova: – Svi dobro znamo da je u dvobojima Federera i Đokovića publika uvijek na Rogerovoj strani. No, Novak zna kako se nositi s tim. Bit će uistinu zanimljivo vidjeti tko će od njih dvojice na kraju imati više Grand Slam naslova – napomenuo je Becker koji je usput otkrio kako je dobio nadimak “Boom-Boom”: – Mislim da je sve krenulo od indijskog tenisača Vijaya Armitraja. Odigrali smo jedan meč, a on je nakon toga rekao nešto u stilu “to je bilo boom, boom, nisam vidio da netko udara lopticu jače od Borisa”. No, vratimo se današnjem polufinalu, Đoković je veliki favorit, ali i Federer je ne jednom pokazao da je mačka s devet života. Kladionice slijede takva razmišljan­ja pa je koeficijen­t na Đokovićevo osvajanje turnira 1.40. Puno više može se zaraditi ako odigrate na Federera (6), Thiema (5) ili Zvereva (10).

Hrvatska juniorka Antonia Ružić u pojedinačn­oj je konkurenci­ji ispala već u prvom kolu (nakon što je prošla kvalifikac­ije), ali je zato u paru s Belgijkom Sofijom Costoulas postigla dvije pobjede i stigla do četvrtfina­la. No, tu je bio kraj: Amerikanke Broadus i Coleman nadjačale su hrvatsko-belgijsku kombinacij­u sa 7:5, 6:0.

MAČEVANJE

Svjetski kup, floret, žene, San Jose: Dorja Blažić (Rapir) osvojila je 13. mjesto; Europski U-23 kup, Busto Arsizio: Ana Mesić (Mladost) osvojila je 55. mjesto u disciplini mač, dok je Jakov Šola (Split) osvojio 79. mjesto; Europski kadetski kup, Rim: Janko Leskovac (Mušketiri) osvojio je sedmo mjesto, disciplina floret; Mediterans­ko prvenstvo, Tunis: Jakov Pleše (Mladost) bio je osmi u floretu, dok je Ana Galić (Split) bila deseta. U juniorskoj konkurenci­ji Borna Špoljar (Dubrava) bio je peti u floretu, Jakov Pleše 13., a Ana Galić deseta u maču. U disciplini sablja Zoe Marie Baldo (Špada) bila je šesta.

NOVI ANGAŽMAN

Hrvatski nogometni trener Zdravko Logarušić (54) postao je trener seniorske reprezenta­cije Zimbabvea, pišu tamošnji mediji.

U svojoj je trenerskoj povijesti vodio niz afričkih zemalja uključujuć­i Keniju i Sudan. Štoviše, na klupi Sudana bio je od 2017. godine sve do studenog 2019. kada mu nije obnovljen ugovor koji je tada istjecao. Od trenera iz Slavonskog Broda očekuje se da Zimbabve odvede na Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine, ali i da osigura mjesto u Afričkom kupu 2021. koji će se održati u Kamerunu.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia