Večernji list - Hrvatska

Zbog GUP-a bit će posla i za USKOK, razmišljam o kandidatur­i

-

HDZ je izišao iz ormara, a premijer Andrej Plenković poručio je da je Milan Bandić gazda u Zagrebu.

Poruka je to koja se, kaže šefica GLAS-a i zastupnica u Skupštini Grada Zagreba Anka Mrak Taritaš, krije iza igrokaza s amandmanim­a na GUP. Gostujući u studiju Večernjeg TV, Mrak Taritaš poručila je da se oko GUP-a vrti jako puno interesa i da je ključno pitanje jesu li gradskom HDZ-u važniji osobni interesi ili HDZ.

– Mislim da će prevladati interesi jer do sada ste imali zemljište koje na tržištu ne vrijedi ništa, a nakon GUP-a vrijedit će nekoliko stotina eura. Prema mojoj gruboj procjeni, za oko pola milijuna četvornih metara predviđena je prenamjena iz zelenog u prostor za gradnju – kazala je Mrak Taritaš. Drži da će zbog svega biti posla i za USKOK te je kazala da sada treba vidjeti kako će se postaviti Ministarst­vo graditeljs­tva koje može dodatno kupovati vrijeme za Plenkovića.

– Plenković se u ovom času želi održati na čelu HDZ-a i ne želi da mu na tom putu bilo što smeta.

Njemu bi izglasavan­je GUP-a u veljači smetalo kao što bi im smetalo da se to dogodilo uoči predsjedni­čkih izbora – kazala je Mrak Taritaš. Poručila je i da ne može tvrditi da je došao kraj Bandiću, a na pitanje razmišlja li i ona o novoj kandidatur­i, odgovorila je da se lomi i da nije daleko od toga.

 ??  ?? ANKA MRAK TARITAŠ Sad treba vidjeti kako će se postaviti Ministarst­vo graditeljs­tva
ANKA MRAK TARITAŠ Sad treba vidjeti kako će se postaviti Ministarst­vo graditeljs­tva

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia