Večernji list - Hrvatska

Stariji muškarac mamio bombonima djevojčicu u auto

- (S. Lepan-Štefančić)

Iako to nije prva dojava o navodnim vozilima u Osijeku iz kojih nepoznate osobe mame djecu, posljednji slučaj koji se dogodio u četvrtak u osječkom naselju Jug 2 ipak je uznemirio građane, a cijelu priču istražuje i policija.

– Vraćali su se iz škole u 12.30 sati, njih troje, moj sin, još jedan dječak i djevojčica, a svi su učenici drugog razreda, dakle u dobi od osam godina. Imaju pet minuta hoda od OŠ Tina Ujevića do Šibenske ulice i tu su praktički već pred kućom. Nasred te ulice došao je automobilo­m jedan čovjek, otvorio prozor i, po priči mog sina, rekao djevojčici: “Ajde, dođi, imam bombona za tebe pa ću te odvesti kod tvoje mame.” Auto je običan, Opel, starija je osoba bila u pitanju pa je ona i krenula prema njemu, ali drugi je dječak ostao pribran i rekao joj: “Nemoj ići” pa se ona vratila. Hodali su dalje pločnikom, a on se vozio polako pokraj njih i gledao ih, nekakvih 50-ak metara. Tada je moja mama izašla pred njih sa psom, jer ih je ugledala iz dvorišta, pa je on otišao – govori majka jednoga od dječaka. Sve troje djece kazalo je da ne poznaje čovjeka u Opelu, “ćelavog, s kosom sa strane”. Riječ je, inače, o mirnoj, slijepoj ulici “u koju zalaze samo stanari i njihovi gosti”.

– Moja mama nije shvatila da je to neki sumnjiv auto jer nije očekivala da bi, usred dana, u toj ulici mogla postojati neka opasnost za djecu, tako da nije zapamtila registraci­ju – nastavlja majka. Roditelji sve troje djece na kraju su se zaputili u policiju, a inspektori su iste večeri pokucali na vrata roditeljim­a i ispitali mališane.

– Ozbiljno smo shvatili prijavu, i dalje radimo po njoj. Nema razloga za zabrinutos­t – rekao je Zoran Kon, glasnogovo­rnik PU osječko-baranjske. U Osijeku, dodaje, nikada nije bilo otmice djece, ali dojava o sumnjivim kombijima bude svake godine.

 ??  ?? SUMNJIVI KOMBIJI U Osijeku nikada nije bilo otmice djece
SUMNJIVI KOMBIJI U Osijeku nikada nije bilo otmice djece

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia