Večernji list - Hrvatska

Trg su čistili šmrkovima dok smo prosvjedov­ali

Zelena akcija Zagrebački holding: Novi režim za papir i plastiku od ponedjeljk­a

-

U isto vrijeme dok se na Trgu bana Jelačića prošlu subotu održavao prosvjed protiv gradonačel­nika Milana Bandića, djelatnici Čistoće su ga šmrkovima čistili. Time su namjerno ometali skup, a za to su imali i naredbu.

Tako je Zelena akcija jučer optužila Zagrebački holding, a tvrdi da za to ima i dokaz. U posjedu su, kako kažu, dopisa jednog od sindikata u zagrebačko­j Čistoći u kojem stoji da je naredba stigla od “odgovornih iz Zagrebačko­g Holdinga” te da su vozila Čistoće za strojno čišćenje i pranje grada stajala kod HNB-a već od 14.30. Tek sat i pol kasnije, upravo kada je prosvjed počeo, upućena su prema Trgu bana Jelačića i započela su s čišćenjem i pranjem.

U dopisu, dodaju iz Zelene akcije, također stoji da Čistoća nikad dosad nije prekidala i ometala javne skupove, pa je zato ovo bilo “izrazito neprimjere­no i štetno za ugled Čistoće”. Zagrebački holding te je optužbe smjesta negirao.

– Zagrebački holding odbacuje predmetne navode vezano za održavanje prosvjeda na Trgu bana Jelačića te ni na koji način nije na njega utjecao – rekla je Senka Knežević, glasnogovo­rnica ZGH.

Mjera prikupljan­ja papira te plastične i metalne ambalaže jednom tjedno, koju je najavljiva­o gradonačel­nik Milan Bandić, na snagu stupa u ponedjelja­k. Čistoća će u Donji grad, Trnje, Podsljeme i Donju Dubravu, primjerice, po novom rasporedu dolaziti utorkom, a Črnomerec, Podsused i Stenjevec obilazit će četvrtkom. U neke četvrti, poput Donjeg grada i Sesveta, kamioni će dolaziti po mjesnim odborima cijeli tjedan. Osim toga, za neke se četvrti mijenja raspored odvoza biootpada pa će se u Donjoj Dubravi prikupljat­i ponedjeljk­om, u Sesvete će se, ovisno o mjesnim odborima, dolaziti utorkom, petkom i subotom, a u Donji grad svaki dan osim nedjelje i ponedjeljk­a. Korisnici trebaju iznijeti otpad do 13.30 sati na dan odvoza, odnosno do 21.30 satu u užem centru grada. Cijeli raspored dostupan je na adresi www. cistoca.hr, a može se provjeriti i putem korisničko­g telefona 072 500 400. Podjela žutih vrećica za plastiku i metal, poručuju iz Čistoće, bit će usklađena s novim brojem odvoza.

 ??  ?? PROSVJEDNI­CI Imamo dopis koji dokazuje naše tvrdnje
PROSVJEDNI­CI Imamo dopis koji dokazuje naše tvrdnje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia