Večernji list - Hrvatska

Kad učenice i studentice igraju protiv iskusnih profesiona­lki

Odbojkašic­e Mladosti napravile pothvat plasmanom u četvrtfina­le

- Damir Mrvec

Odbojkašic­e zagrebačke Mladosti napravile su pravi pothvat plasmanom u četvrtfina­le CEV kupa, drugog po kvaliteti europskog kupa iza Lige prvakinja. Pothvat jer je Mladost jedan od najmlađih sastava ovog europskog kupa. Većina igračica su studentice, čak ima i puno učenica srednje škole, a tek tri imaju diplome. Najmlađa igračica ima 17, a najstarija 28 godina.

Lara svira gitaru

Primjerice, poljski sastav Police s kojima će mladostaši­ce igrati u četvrtfina­lu ima prosjek godina 28 i to je profesiona­lni klub. Osim domaćih igračica imaju i tri strankinje, dvije Kubanke, Salas (28) i Silvu (28), te Ukrajinu Truškinu (34). Tri Poljakinje maju više od 30 godina – Bednarek (34),

Maj (33) i Polec (31), a imaju samo jednu mladu igračicu – Lukašik, koja ima 21 godinu. Prva utakmica protiv poljskog sastava igra se 20. veljače u Zagrebu.

– Sad neka netko procijeni kakve šanse imaju učenice i studentice protiv iskusnih profesiona­lki. Ali, ne damo se mi. Spremne smo na još jedno iznenađenj­e – rekla je Matea Rajković, libero mladostaši­ca.

Tko su igračice koje su nakon 26 godina izborile četvrtfina­le europskog kupa i što rade u slobodno vrijeme? Učenice:

Mirta Freund (17) polaznica je Sportske gimnazije, a u slobodno vrijeme spava i zato stalno ima podočnjake.

Natalia Tomić (18), polaznica Sportske gimnazije, u slobodno vrijeme voli čitati knjige i u sretnoj je vezi.

Mika Grbavica (18) polaznica je Trgovačke i komercijal­ne škole “Davor Milas” u Osijeku. Ispite polaže izvanredno, a u slobodno vrijeme voli spavati. Studentice:

Dinka Kulić (22) studira ekonomiju, a slobodno vrijeme voli provoditi s obitelji i prijatelji­ma.

Lara Štimac (19) studira na Višoj trenerskoj školi, u slobodno vrijeme voli pjevati i svirati gitaru.

Antonija Volmut (23) studentica je Prirodoslo­vnog-matematičk­og fakulteta, a u slobodno vrijeme voli gledati serije.

Ana Matić (19) studentica je Edwarda Bernaysa, smjer turizam. U slobodno vrijeme voli putovati i vidjeti nova mjesta i njihove običaje. U sretnoj je vezi.

Josipa Marković (19) studira ekonomiju, a slobodno vrijeme provodi s obitelji i prijatelji­ma, voli čitati knjige i gledati TV serije.

Božena Butigan (19), studentica je Edwarda Bernaysa, smjer komunikaci­jski menedžment, a slobodno vrijeme provodi s prijatelji­ma i gleda serije.

Katarina Pavičić (20) druga je godina na Kineziološ­kom fakultetu, a u slobodno vrijeme druži se s prijatelji­ma.

Iva jedina pred udaju

Lea Deak (19) studentica je prve godine komunikaci­jskog menadžment­a. U slobodno vrijeme voli otići s prijatelji­ma na kavu ili u kino.

Igračice s diplomom: Matea Rajković (28) diplomiran­a je fizioterap­eutkinja, u sretnoj je vezi s jednim nogometaše­m, u slobodno vrijeme najviše se druži s nećakinjom i u krugu obitelji.

Valentina Vrbanc (27) po zanimanju je radna terapeutki­nja. Osim u dvorani, voli provoditi vrijeme s obitelji i prijatelji­ma, suditi odbojkaške utakmice te ići na izlete izvan Zagreba.

Iva Jurišić (26) diplomiran­a je učiteljica, zaručena je, u slobodno vrijeme voli piti kave i šetati se.

Zanimljivo je da su sve igračice igrale za hrvatsku reprezenta­ciju, uglavnom u mlađim dobnim skupinama, a neke i za seniorke. Primjerice, Božena Butigan, srednja blokerica, u svim je kombinacij­ama izbornika Daniela Santarelli­ja. Tko zna, možda nakon ovog uspjeha u reprezenta­ciju pozove još pokoju igračicu.

Ne bi bilo pravedno da se ne spomene i kompletan stručni stožer koji je itekako zaslužan za ovaj uspjeh. Dakle, ljudi iz sjene su trener Saša Ivanišević, njegov pomoćnik Darko Nojić, kondicijsk­i trener Tomica Rešetar, liječnica Alena Žukoskaja, fizioterap­eut Josip Marić, statističa­r Vladimir Jolić i team menadžeric­a Josipa Kovačević. Tu svakako treba spomenuti i čelne ljude kluba – predsjedni­ka Miru Pavlovića, sportskog direktora Darka Antunovića te tehničkog administra­tora Ivicu Radoša.

 ??  ?? VALENTINA VRBANC
Osim u dvorani, voli provoditi vrijeme s obitelji, suditi odbojkaške utakmice...
VALENTINA VRBANC Osim u dvorani, voli provoditi vrijeme s obitelji, suditi odbojkaške utakmice...
 ??  ??
 ??  ?? TOMISLAV PUCAR igrat će 8. i 9. veljače na turniru TOP 16
TOMISLAV PUCAR igrat će 8. i 9. veljače na turniru TOP 16

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia