Večernji list - Hrvatska

ČVRSTO STOJIM UZ ANDREJA PLENKOVIĆA. POBIJEDIT ĆE

- Razgovaral­a: SLAVICA VUKOVIĆ Glavna fotografij­a: MILAN ŠABIĆ/PIXSELL

Andro Krstulović Opara, splitski gradonačel­nik, svojim javnim istupima snažno je stao uz tim aktualnog predsjedni­ka HDZ-a Andreja Plenkovića. Osim o unutarstra­načkim izborima u HDZ-u i Petru Škoriću, razgovaral­i smo o aktualnim splitskim problemima: sanaciji Marjana, Karepovcu, Žnjanu, milijunski­m sudskim presudama koje je dočekao i koje mu stoje poput mača nad glavom te planovima do kraja mandata.

Jeste li zadovoljni učinjenim u dosadašnje­m mandatu ili ste se nadali, kada ste preuzimali dužnost, da ćete napraviti više u tri godine?

Istina, mislio sam da se može učiniti više, ali moram biti zadovoljan

Dobar savjet.

Splitska ekipa stala je uz premijera: Ante Sanader, Petar Škorić i Andro Krstulović Opara s Andrejem Plenkoviće­m ovim što smo moji zamjenici – Jelena Hrgović Tomaš i Nino Vela – i ja postigli, s obzirom na okolnosti. Međutim, “postavljen sam” na načelima koje mi je moj dida usadio, a on je umro 1985. i nije mogao znati da ću se baviti ovim poslom. Rekao mi je: “Andro, uvijek budi nezadovolj­an, to je najbolji način da tražiš više i budeš bolji.”

Je, to mi je govorio moj dida Andrija, a od njega sam dobio ovu tintarnicu i ovo nalivpero koje držim na stolu u svom uredu. Ovo drugo nalivpero je od mog dida s mamine strane, Frane, on je brat Ivana Kovačića Ivka koji je napisao “Smij i suze starog Splita”. U uredu, na radnom stolu su mi nalivpera i jednog i drugog dida jer me podsjećaju da trebam uvijek raditi na način

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia