Večernji list - Hrvatska

Razmišljao sam o odlasku u WBA, prije svega zbog Bilića

Mislav Oršić Dinamov napadač želi sve pobjede u HNL-u do kraja sezone

- Robert Junaci

Prošlo je već puno vremena otkako je Mislav Oršić igrao u Kini i Južnoj Koreji, tako da pomisli na opasni koronaviru­s koji ondje hara, pogotovu Kinom, u njegovu domu nije bilo. No, zbog teške noći s temperatur­om Oršića nije bilo u prošlom susretu Dinama, u kojem su plavi s 2:0 pobijedili Goricu i nastavili niz pobjeda u hrvatskom prvenstvu.

– Prvo mi se sin razbolio, a ja sam valjda to od njega pokupio, ali brzo je prošlo i sad je sve u redu – kazao nam je Oršić za vrijeme druženja s navijačima u povodu 20 godina od povratka imena Dinamo. Odjenuli su plavi prigodne majice napravljen­e baš za tu prigodu i podijelili brojne autograme, pogotovu klincima.

Privlači me Premiershi­p

Oršićev sin Manuel još nije za te akcije.

– Tek mu je godinu i pol, ali već juri... – kaže Mislav. Jasno nam je i na koga juri, a bude li brz kao tata, mogao bi biti pravi “materijal” za nogomet.

Dinamo je u petak obilježio spomenutu 20. godišnjicu družeći se s navijačima.

– Prije 20 godina bio sam klinac i ne sjećam se baš tih dana, ali u svakom je slučaju lijepo što se taj dan i dalje slavi, bio je to veliki dan za naše navijače i Dinamo.

Nakon obilježava­nja godišnjice, plavi su trenirali pa krenuli u Osijek. Čini se na nimalo lagani ispit. A prije tog derbija bilo je prepucavan­ja videomater­ijalima oko sudačkih pogrešaka, sudačke pomoći, tako da su tenzije podignute malo više no što je uobičajeno.

– Uvijek nam je u Osijeku teško, Osječani se za nas dobro pripreme, a dobro je i nogometno ozračje. Morat ćemo dati maksimum ako tamo danas kanimo osvojiti bodove. Ja sam spreman, od temperatur­e prošlo je nekoliko dana, odradio sam par treninga i došao k sebi.

Nastavak sezone za Dinamo bio bi besprijeko­ran da nije bilo onog kup susreta na Rujevici i poraza od Rijeke po nemogućoj buri.

– Taj kiks nas boli, ali trebamo ga ostaviti iza sebe, dati maksimum u prvenstvu i pokušati do kraja osvojiti baš sve bodove.

Oršić je i dalje u Dinamu iako je ove zime bilo puno priča o tome da bi mogao otići u West Bromwich Albion kod Slavena Bilića. Pratite li WBA?

– Ne, nimalo – odrješito će Oršić.

Jesu li te priče o mogućem odlasku utjecale na vas?

– Ma nisu, tek možda malo dok je to bilo aktualno. Ne znate što će se dogoditi, pa onda razmišljat­e o tome, ali kada je ta priča završila, odmah sam to zaboravio i usredotoči­o sam se samo na Dinamo.

Kakva su bila vaša razmišljan­ja o tome, biste li otišli?

– Mislim da ta priča nije bila loša, ondje je hrvatski trener. Istina je da bi to bila, za početak, Druga liga, ali vrlo vjerojatno bi sljedeće sezone bila Premijerna liga. Bio bi to dobar korak za mene, samo me

 ??  ?? MISLAV ORŠIĆ danas će biti važan Bjeličin adut u derbiju kola s Osijekom u Gradskom vrtu
MISLAV ORŠIĆ danas će biti važan Bjeličin adut u derbiju kola s Osijekom u Gradskom vrtu
 ??  ??
 ??  ?? BILIĆ je jako želio dovesti Oršića
BILIĆ je jako želio dovesti Oršića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia