Večernji list - Hrvatska

Talijani žele revoluciju, treneri će moći “pozvati” VAR

-

Hrvatski trener engleskog West Bromwich Albiona, Slaven Bilić, vodio je svoju momčad u važnoj utakmici s Nottingham­om. Na svom je Hawthornsu remizirao (2:2).

WBA je poveo u 37. minuti pogotkom Calluma Robinsona, a na 1:1 izjednačio je Kyle Bartley autogolom u 45. minuti. No, izgleda da je to bila utakmica autogolova jer u 65. jedan zabio i Tobias Figueiredo i doveo Bilićevu momčad u vodstvo 2:1. Sudac je imao nekoliko loših odluka tijekom utakmice, a među njima nije dosudio jedanaeste­rac za goste. No, sreća ih je pomazila pa je u sudačkoj nadoknadi (90+1) Matty Cash zabio za konačnih 2:2.

Bilić se tom podjelom bodova nije previše pomaknuo na tablici Championsh­ipa. WBA je i dalje vodeći sa 63 boda, a drugi i treći, Leeds i Fulham, imaju po 56, ali i utakmicu manje.

Filip Krovinović igrao je do 91. minute, kada ga je zamijenio Rekeem Harper.

U 26. kolu Premiershi­pa Southampto­n je s 1:2 izgubio na domaćem terenu od Burnleya. U utakmici na stadionu St. Mary’s gosti su poveli već u drugoj minuti, Ashley Westwood izravno je iz kuta zabio gol. Vratar Southampto­na McCarthy stajao je iza linije i kada je loptu pokušao izbaciti van, bilo je već kasno jer je prešla liniju.

U 18. minuti strasti je smirio Danny Ings i zabio za 1:1, ali Burnley je u 60. došao do pobjede pogotkom Mateja Vydre.

U španjolsko­j La Ligi Mallorca je s minimalnih 1:0 svladala Alaves. Za pobjedu je u 63. minuti zabio Cucho Hernández, s time da je Mallorca imala priliku i za veće vodstvo, ali je Salva Sevilla promašio kazneni udarac.

Iz Talijansko­g nogometnog saveza poslali su pitanje Međunarodn­om odboru nogometnih saveza (IFAB), tijelu koje određuje pravila, smije li u svoje prvenstvo uvrstiti mogućnost trenerskog izazova sudačke odluke. U Serie A VAR je uveden još u ljeto 2017. i mnogo je kritika na njega. Odgovor će se znati nakon sjednice IFAB-a u Belfastu 29. veljače na kojoj će se raspravlja­ti o daljnjem unapređiva­nju VAR-a.

 ??  ?? SERIE A Trener svake momčadi imao bi pravo barem jednom pozvati VAR
SERIE A Trener svake momčadi imao bi pravo barem jednom pozvati VAR

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia