Večernji list - Hrvatska

Toplak se “osvetio” za otkaz u Interu: Bilo je ludo, imali smo sreće

Borba za ostanak Inter u Zaprešiću vodio 1:0, ali na kraju izgubio 1:2 od Varaždina

- Damir Mrvec

Samir Toplak kao trener Intera iz Zaprešića pobijedio je u Varaždinu u prvom dijelu sezone. U drugom djelu sezone sjeo je na klupu Varaždina pa je jučer u svom debiju na klupi pobijedio Inter u Zaprešiću. S takvim pothvatom će se malo koji trener moći pohvaliti u HNL-u. Sad, koja će pobjeda na kraju biti važnija vidjet ćemo, ali očigledno je Toplak trener kojeg treba imati na svojoj strani ako želite ostati u ligi.

Zaprešićan­i su imali 1:0, imali su priliku da u nastavak sezone uđu prilično mirno, s čak osam bodova više od Varaždina. Ovako, porazom su donijeli nervozu u svoje dvorište i sada ih čeka grčevita borba za ostanak. U porazu je za Zaprešićan­e jedina dobra stvar što su dalje u bodovnoj prednosti nad Istrom i Varaždinom, samo što je ona sada znatno manja nego što bi bila da Inter nije izgubio. Meč lopta Intera otišla je u nepovrat...

- Za nas je ovo veliko razočaranj­e. Sve smo imali, odličan početak, vodstvo 1:0, a onda nam se ozlijedio Mlinar i izgubili smo čvrstinu u veznom redu. Zaista je nevjerojat­no što smo sve promašili kod 1:1. Eh, da je barem završilo neodlučeno. Mislim da smo zaslužili barem bod. Ovim porazom smo se vratili tamo gdje smo bili prije pobjede nad Istrom i neodlučeno­g u Osijeku. Sve smo upropastil­i. Čeka nas jako težak raspored i sada će svaka utakmica za nas biti finale svjetskog prvenstva u borbi za ostanak – rekao je razočarani Željko Petrović, trener Zaprešićan­a koji je uoči susreta dobio veliko pojačanje. Iz Dinama se u klub, kao posuđeni igrač, vratio Komnen Andrić. I odmah je dobio kapetansku traku. Da će biti pojačanje, to se već vidjelo.

Za Inter je super sve krenulo kada je Serderov postigao svoj deveti pogodak u HNL-u. A onda se u nastavku sve preokrenul­o. Inter se povukao u svoj šesnaester­ac i bilo je samo pitanje trenutka kada će gosti izjednačit­i. Nažalost domaćih navijača to se i dogodilo. Šteta što nije postigao pogodak kod 1:1 kada se neočekivan­o sam našao ispred Nevistića. Oklijevao je, namještao se i stopostotn­a prilika otišla je u nepovrat. Sjajnu priliku imao je i Postonjski iz slobodnog udarca, ali je njegov šut sjajno obranio Nevistić, junak varaždinsk­e pobjede. Drugi junak gostiju bio je Vinko Petković. Trebalo mu je samo osam minuta od ulaska pa do postizanja gola za pobjedu 2:1.

- Luda utakmica. Imali smo puno sreće nakon prvog poluvremen­a gdje je Inter mogao voditi i s dva pogotka razlike. Počeli smo susret sa strahom. Rekao sam dečkima u poluvremen­u – nema nazad. Ovo je biti ili ne biti za nas. Poslušali su me i odigrali smo drugih 45 minuta zaista jako, jako dobro. Nakon ove pobjede mogu slobodno reći da će Varaždin ostati u ligi, sto posto. Evo, da se pohvalim s jednim podatkom. Nijednu debi utakmicu nisam izgubio – rekao je Toplak.

ZAPREŠIĆ - Stadion Ivan Laljak Ivić. Gledatelja 1000. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 7.

Inter: Frelih 6 - Rom 6.5, Soldo 6, Van Bruggen 6, Bosec 6 - Postonjski 6.5, Mlinar 6 (od 52. Martić) - Mitrović 5 (od 77. Bilobrk), Conev 6 (od 88. Zamouri), Serderov 6.5 - Andrić. Trener Željko Petrović.

Varaždin: Nevistić 7.5 - Tkalčić 6, Stolnik (od 15. Novoselec 6), Senić 6, Špičić 6.5 - Posavec 6.5, Guera Djou 7, Đurasek 6 (od 71. Kolarić 6) Teklić 6.5 - Benko 7, Glavica 6 (od 62. Petković 7). Trener Samir Toplak.

Strijelci: 1:0 - Serderov (18., Rom), 1:1 - Benko (60.), 1:2 - Petković (70.)

Igrač utakmice: Ivan Nevistić

 ??  ?? SAMIR TOPLAK:
SAMIR TOPLAK:
 ??  ?? LEON BENKO
LEON BENKO

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia