Večernji list - Hrvatska

Čak 17 reprezenta­tivaca, ali izostao je spektakl

Jug pobijedio Mladost s 10:9 te praktički osigurao domaćinstv­o završnice

- Anton Filić

Dubrovački Jug pobijedio je u 11. kolu Regionalne vaterpolsk­e lige Mladost na gostovanju u Zagrebu s 10:9 i praktično osigurao prvo mjesto u ligaškom dijelu natjecanja, a time i domaćinstv­o završnog turnira.

Za drukčiji ishod mladostaši­ma je trebala pobjeda od pet pogodaka prednosti (u Dubrovniku su izgubili 10:14), što je bio teško dostižan cilj, a put se dodatno otežao nenastupan­jem prvog vratara i kapetana Ivana Marcelića koji je večer prije dobio temperatur­u i glavobolju.

Marcelić dobio temperatur­u

Zamijenio ga je uspješno (11 obrana) mladi Jerko Jurlina, ali...

– Loše smo igrali na početku utakmice, možda je na to utjecao izostanak kapetana. Možda su i reprezenta­tivne pripreme uzele danak. No, idemo dalje, u utorak nam dolazi splitski Jadran i idemo po pobjedu – kazao je Jurlina.

Učitelj žabaca Zoran Bajić dodao je:

– Nedostajao nam je Marcelić, ali Jurlina je branio kvalitetno i nemamo mu što zamjeriti. No, morali smo biti puno učinkoviti­ji s igračem više, pogotovo na početku utakmice. Zaslužena pobjeda Juga, cijelu utakmicu bio je bolji.

Jugovu treneru Vjekoslavu Kobešćaku kao da je pao kamen sa srca, njegova se momčad oslobodila opasne pratnje mladostaša i sad bolje stoji u borbi za preostala dva domaća trofeja – regionalnu ligu, ali i hrvatsko prvenstvo.

– Ovo nam je uistinu značajna pobjeda. Zadovoljan sam i igrom, iako smo u drugom dijelu vidljivo pali. No, nastavili smo niz i dobili na samopouzda­nju – istaknuo je Vjeko Kobeščak.

Iako smo utakmicu najavljiva­li kao veliki derbi, što sraz Mladosti i Juga s ukupno 17 reprezenta­tivaca (iz šest zemalja) doista i jest, spektakl je izostao. Zasjenila ga je loša organizaci­ja utakmice: nije bilo glazbe (pa ni pravog ozračja), a ni dovoljno stolaca za novinare.

Mladost dijeli drugo mjesto

Preostali rezultat 11. kola: Jadran (HN) - Crvena zvezda 16:7. Poredak (za plasman od 1. do 5. mjesta): Jug 30 (-1), Mladost 27, Jadran (HN) 27, Jadran (S) 18 (-1), Crvena zvezda 10.

 ??  ?? MILOŠ je zabio dva gola za Mladost, koliko i Bukić te Harkov
MILOŠ je zabio dva gola za Mladost, koliko i Bukić te Harkov

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia