Večernji list - Hrvatska

Djevojka koju su mrtvu pronašli zamotanu u tepih maloljetna je

Policija je privela 30-godišnjaka s kojim je žrtva navodno živjela

- Mateja Ježovita

Tijelo joj je bilo omotano u tepih i odbačeno niz stube ispred podruma zgrade u Zemljakovo­j ulici u zagrebačko­m Sopotu. Policija je na mjesto događaja u subotu stigla oko 7.20, sat vremena nakon što ju je tamošnji stanar pronašao.

Policija utvrdila identitet

Uzrok njezine smrti još se ne zna, a kako uz sebe nije imala dokumente, iz PU zagrebačke su njezin identitet utvrdili jučer, potvrdivši da je riječ o maloljetni­ci. Neslužbeno se doznaje da je policija jučer u Šenovoj ulici 16, pola kilometra udaljenoj od Zemljakove, privela 30-godišnjaka s kojim je navodno na spomenutoj adresi živjela nesretna djevojka. Kriminalis­tičko istraživan­je je i dalje u tijeku, a njezino je tijelo trenutačno u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalis­tiku u Zagrebu gdje će se obaviti obdukcija. Odrediti uzrok smrti prioritet je istrage, objasnio je za Večernji list umirovljen­i inspektor Branko Lazarević, jer olakšava potragu za tragovima. Što se, pak, obdukcije tiče, postoje samo dvije mogućnosti zbog kojih još nije otkriven uzrok smrti.

– S obzirom na to da se obično obdukcija ne radi vikendom, moguće je da tijelo još nisu taknuli – kazao je Lazarević. Drugo je objašnjenj­e, što smatra vjerojatni­jim, da je ona u tijeku, ali da vanjskim pregledom i sekcijom nisu mogli ništa utvrditi. Djevojka, kako se nagađa, nije imala otvorene ozljede, a na mjestu događaja nije bilo vidljivih tragova krvi.

– Pretpostav­ljam da su uzeli uzorke organa, odnosno tkiva. Trenutačno možda samo čekaju rezultate toksikološ­ke pretrage kojom će utvrditi je li imala kakve supstance u tijelu – objasnio je umirovljen­i kriminalis­tički inspektor. S njim se slaže i predsjedni­k Gradske četvrti Novi Zagreb – istok Milenko Arapović. – Vjerojatno je lakše odrediti o čemu je točno riječ kad su vidljive neke vanjske ozljede. Dalje se samo može nagađati je li riječ o drogama ili nečemu drugom, što će na kraju pokazati nalaz – kazao je Arapović.

Ako se ne zna uzrok, onda je teže odlučiti u kojem smjeru ide kriminalis­tičko istraživan­je.

– Onda se ne zna što tražiti, je li to pištolj, nož ili nešto treće – rekao je Lazarević dodajući kako je u ovoj situaciji najbolji potez da se obavi očevid kao da je riječ o ubojstvu.

– Na taj se način pri uviđaju prikupi najviše tragova. Treba biti temeljit jer svaki detalj može riješiti istragu – istaknuo je iskusni kriminalis­t. Bilo da je riječ o razgovorim­a sa susjedima, opušku, gumbu, vlaknima, kosi ili mikrotrago­vima, slučaj može riješiti i najsitniji dokaz. U PU zagrebačko­j kažu kako, s obzirom na to da je riječ o maloljetno­j osobi i dokle god je istraživan­je u tijeku, ne smiju u javnost iznositi više informacij­a vezanih uz slučaj u Sopotu.

– To je procedura koja se mora poštovati. Čim je riječ o djeci, s

 ??  ?? U ZGRADI u Šenoinoj ulici u Zagrebu jučer je priveden muškarac koji je povezan sa smrću
U ZGRADI u Šenoinoj ulici u Zagrebu jučer je priveden muškarac koji je povezan sa smrću
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia