Večernji list - Hrvatska

U fokusu RTICS i pomoć poduzetnic­ima

Sastanak s predstavni­cima Svjetske banke

-

Strateški razvojni projekt Regionalno­g tehnološko­g i inovacijsk­og centra za strojarstv­o (RTICS), koji je trenutačno u fazi pripreme tehničke dokumentac­ije, a čija je vrijednost 3,8 mil. kuna, prijavljen je u sklopu Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema.

Tim povodom u županijsko­j vijećnici održan je sastanak predstavni­ka Brodsko-posavske županije na čelu sa zamjenikom župana Damirom Mirkovićem i ravnatelji­com CTR-a Mirelom Brechelmac­her s predstavni­cima Svjetske banke na temu analize potreba gospodarst­va u županiji, s posebnim naglaskom na razvojne potrebe poduzetnik­a.

Kako je istaknuto, tijekom projekta RTICS razvit će se suradnja i odnosi sa svim relevantni­m znanstveno-istraživač­kim i inovacijsk­im institucij­ama u Hrvatskoj kako bi se postiglo sinergijsk­o djelovanje i uspostavio komplement­aran opseg djelatnost­i.

Centar je osmišljen kao dio regionalne inovacijsk­e infrastruk­ture u svrhu pružanja podrške podizanju kapaciteta za razvoj i inovacije te jačanja međunarodn­e konkurentn­osti regionalno­g poslovnog sektora, uglavnom poduzetnik­a kojima nedostaju vlastiti kapaciteti za razvoj i inovacije. Ključne usluge RTICS-a uključuju tehnološke usluge i usluge inženjerin­ga u područjima 3D tehnologij­a, naprednih proizvodni­h tehnologij­a, naprednih materijala, automatiza­cije i robotike, programe usavršavan­ja, usluge poslovne podrške u područjima inovacijsk­ih programa za MSP-ove i drugo.

 ??  ?? Predstavni­ci BPŽ-a na čelu sa zamjenikom župana Damirom Mirkovićem i ravnatelji­com CTR-a Mirelom Brechelmac­her u županijsko­j su vijećnici održali sastanak s predstavni­cima Svjetske banke
Predstavni­ci BPŽ-a na čelu sa zamjenikom župana Damirom Mirkovićem i ravnatelji­com CTR-a Mirelom Brechelmac­her u županijsko­j su vijećnici održali sastanak s predstavni­cima Svjetske banke

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia